Τρίτη 13 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
... στο βωμό του ιμπεριαλισμού

Πάντως, οι θυσίες των μη εχόντων στο βωμό των ιμπεριαλιστικών επιδιώξεων δε σταματούν εδώ. Εκτός του προγράμματος ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, περικόπτονται δραματικά και όλα τα κονδύλια του προγράμματος στήριξης της στέγης.

Ο νέος προϋπολογισμός, που μέχρι στιγμής ψηφίζεται πανηγυρικά τόσο από Ρεπουμπλικανούς όσο και από Δημοκρατικούς, προβλέπει δραματικές περικοπές στο ζωτικής σημασίας πρόγραμμα βοήθειας της στέγασης βάσει συγκεκριμένων έργων κατά 163 εκατομμύρια δολάρια. Επίσης, η χρηματοδότηση της δημόσιας στέγασης θα περικοπεί κατά 400 εκατομμύρια δολάρια.

Ενώ ο προϋπολογισμός για το πρόγραμμα επιλογής κατοικίας του τομέα 8 (αφορά τους αστέγους) θα αυξηθεί κατά σχεδόν 0,5 έως 1% ή περίπου 80 εκατομμύρια δολάρια. Το ποσό αυτό είναι μακράν του αναγκαίου για να παραμείνει το πρόγραμμα σε ισχύ και στο σημερινό (ελάχιστο) επίπεδό του, αφού μόνο οι αυξήσεις των πληρωμών των ενοικίων ετησίως θα ξεπεράσουν το ποσό αυτό. Αυτό σημαίνει ότι παρ' όλα τα στοιχεία που καταδεικνύουν πως το πρόγραμμα στέγασης του τομέα 8, των αστέγων, είναι κρίσιμο για χιλιάδες οικογένειες, ώστε να μπορέσουν κάποια στιγμή να ξεφύγουν από την «κακή τους μοίρα», δηλαδή τη διαβίωση σε δρόμους, ουσιαστικά η κυβέρνηση Μπους επιδιώκει να μειώσει τον αριθμό των οικογενειών που στηρίζονται από το πρόγραμμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ