Τρίτη 13 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Επιχειρηματικότητα...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ ...εργατική εμφανίζεται η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, αφού, όπως δήλωσε ο Μανώλης Κεφαλογιάννης, ετοιμάζει 5 νομοσχέδια που θα κατατεθούν σύντομα. Ομως το εργατική δε σημαίνει και «φιλεργατική».

Δεν είναι, βέβαια, να προκαλεί απορίες ο ζήλος του εν λόγω υπουργείου. Βλέπετε, το εφοπλιστικό κεφάλαιο και απαιτητικό είναι και δε σηκώνει καθυστερήσεις. Υπάρχει ανταγωνισμός και ελεύθερη ευρωπαϊκή αγορά, πώς να το κάνουμε.

Οσο για τους ναυτεργάτες, συνεχίζουν να μένουν άνεργοι, τα ταμεία τους να κινδυνεύουν με καταστροφή, ενώ οι ασφαλιστικές εισφορές τους να μην επιβαρύνουν πλέον τους εργοδότες, αλλά το δημόσιο.

Ο ΚΑΘΕΝΑΣ με τα άγχη του, έτσι και η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, που κατέθεσε και συζήτησε χτες Επερώτηση για τη «βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος», την «ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας» και τη «βελτίωση του επενδυτικού κλίματος».

Είπαμε, μπορεί να έχουν τα εσωτερικά τους προβλήματα και τους δελφίνους τους, αλλά και η ...δουλιά δεν μπορεί να περιμένει. Εστω και αυτή της αντιπολίτευσης.

Βλέπετε, το ΠΑΣΟΚ και τους «δικούς του» επιχειρηματίες έχει και οφείλει να τους φροντίζει και το γενικότερο «προφίλ» του ως δύναμη που εγγυάται καλύτερη «επιχειρηματικότητα» οφείλει να συντηρήσει.

Κατά τα άλλα προσπαθεί με κάθε τρόπο να μας πείσει ότι είναι κάτι «διαφορετικό» από τη «δεξιά» και πως στοχεύει στην «κοινωνική δικαιοσύνη» και όλα τα σχετικά.

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ η συνάντηση της Μ. Γιαννάκου με την Φ. Πάλλη -Πετραλιά. Θα φτιάξουν, λέει, τμήμα στο Πανεπιστήμιο Πειραιά με αντικείμενο τη «Στρατηγική και Ανάπτυξη του Τουρισμού». Να υποθέσουμε ότι ...σπόνσορας (χωρίς να βάλουν φράγκο, αλλά ελέγχοντας το τι θα διδάσκεται) θα είναι η Ενωση Ελλήνων Ξενοδόχων;


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ