Τρίτη 13 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Χρήσιμος...

«Εγώ δε βλέπω γιατί πρέπει να είναι απούσα η αστυνομία τάξης από τα πανεπιστήμια»!

«Το να περιπολούν, λοιπόν, σήμερα οι αστυνομικοί μέσα στα πανεπιστήμια, όπως περιπολούν στους δρόμους (...) δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιοι πιστεύουν ότι παρεμποδίζει την ομαλή διεξαγωγή της διαπάλης των ιδεών»!

(Θεόδωρος Πάγκαλος, στην «Καθημερινή» της Κυριακής).

*

Λοιπόν, ο κ. Πάγκαλος δεν είναι ένας απλός βουλευτής. Είναι ο υπουργός Εξωτερικών της «σκιώδους κυβέρνησης» του κ. Παπανδρέου.

Ο κ. Πάγκαλος δεν είναι ένα στέλεχος με περιθωριακές απόψεις στο ΠΑΣΟΚ. Είναι εξ εκείνων που εκφράζουν και εκπροσωπούν το λεγόμενο «όλον» ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Πάγκαλος όταν λέει ότι η Αστυνομία πρέπει να μπουκάρει και να περιπολεί μέσα στα Πανεπιστήμια, εκείνη την ώρα δεν ομιλεί ως Πάγκαλος. Μιλάει - και μην το ξεχνάμε - ως ο γενικός εισηγητής του ΠΑΣΟΚ για την Αναθεώρηση του Συντάγματος.

*

Το ΠΑΣΟΚ, λοιπόν, εισηγείται εκτός από το Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας να συσταθεί και «Αστυνομικό Τμήμα... Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου»! Το ΠΑΣΟΚ μάς προτείνει, δίπλα στο Τμήμα Μεταγωγών να φτιαχτεί και το «Αστυνομικό Τμήμα της ...Νομικής», το «Αστυνομικό Τμήμα της ...Φιλοσοφικής, το «Αστυνομικό Τμήμα ...του Φυσικομαθηματικού»! Το ιδανικότερο, δε, θα ήταν τούτο: Ολα αυτά τα Αστυνομικά Τμήματα να υπαχθούν σε ένα πολυδύναμο κέντρο Χωροφυλακής των Πανεπιστημίων, με ...νωματάρχη τον Πάγκαλο...

*

Ο κ. Πάγκαλος συναγωνίζεται στήθος με στήθος τον κ. Πολύδωρα. Αντιλαμβάνεται το χώρο των Πανεπιστημίων ως πεδίο δράσης της Ασφάλειας, της Χωροφυλακής, ενδεχομένως και της αγροφυλακής...

Ο κ. Πάγκαλος δεν είναι μόνο εγγονός του παππού του. Είναι και δεξί χέρι του γιου του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ και σημερινού προέδρου του κόμματος.

Ο κ. Πάγκαλος είναι χρήσιμος. Εκπροσωπεί με επάρκεια τη μέγιστη δικομματική αλήθεια: Αν δεν υπήρχε η ΝΔ δε θα υπήρχε το ΠΑΣΟΚ. Κι αν δεν υπήρχε ΠΑΣΟΚ δε θα υπήρχε ΝΔ. Με την έννοια ότι αν δε θα υπήρχε ΝΔ δε θα μπορούσε ποτέ το ΠΑΣΟΚ να προωθήσει την πολιτική του, κι αν δεν υπήρχε το ΠΑΣΟΚ δε θα τολμούσε ποτέ η ΝΔ να κάνει αυτά που κάνει.

***

ΥΓ: Χτες, ο κ. Πάγκαλος πάσχιζε να διαψεύσει ένα κομμάτι των όσων είπε και ειδικά την αναφορά του ότι η αστυνομία δικαιούται να εισβάλλει «χωρίς καμία άδεια» (!) στα Πανεπιστήμια. Δεν το είπα, ισχυρίζεται τώρα. Αλλά αυτό ακριβώς είπε: «Βεβαίως! Χωρίς καμία άδεια», ήταν τα λόγια του. Τώρα πάει να τα γυρίσει. Αλλά η αξία των διαψεύσεων του κ. Πάγκαλου έχουν κριθεί από τότε που είχε μιλήσει για τη Γερμανία, αποκαλώντας τη «γίγαντα με μυαλό νάνου». Αλλά μετά τα γύρισε. Και ζήτησε «συγγνώμη»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ