Πέμπτη 15 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Το γεγονός στη βάση...

«Ο αμερικανός πρεσβευτής κ. Τσαρλς Ρις (...) τόνισε ότι οι ΗΠΑ θα στηρίξουν τον νότιο άξονα μόνον εφόσον περάσει από αυτόν αζερικό φυσικό αέριο και σε δεύτερη φάση ιρανικό (...) τάχθηκε υπέρ του αγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη, εφόσον όμως σε αυτόν μπουν και καζακικά πετρέλαια, δηλαδή αμερικανικά, αφού τις συγκεκριμένες ποσότητες έχει δεσμεύσει η αμερικανική Chevron» (το ρεπορτάζ στο «ΒΗΜΑ»).

...τα παραμύθια στο εποικοδόμημα

«Σε μία κοινωνία που το όνειρο είναι το μεγάλο τζιπ και το εξοχικό σπίτι με πισίνα, ο νέος που πιστεύει μέσα του ότι δε θα έχει ποτέ ούτε το ένα ούτε το άλλο τρελαίνεται. Εχει πειστεί από τα μεταπολιτευτικά στερεότυπα πως "όλοι τα παίρνουν" πως κανείς δε φτάνει κάπου με την αξία του, είτε μέσω ΑΣΕΠ, είτε με κόπο και ιδρώτα στον ιδιωτικά τομέα. Μέσα στην απελπισία του, σε μια κοινωνία χωρίς κανένα θετικό πρότυπο, νιώθει φόβο, υπερασπίζεται ένα μυθικό στάτους κβο που του μοιάζει παραδεισένιο και εκτονώνεται στο χαβαλέ της βίας. Αυτό το φαινόμενο είναι να μην πάρει φωτιά... μετά απλώνεται χωρίς να το καταλάβεις. Αυτό που λείπει είναι το όραμα μιας άλλης Ελλάδας που θα ξεφύγει από τη μιζέρια και τη... σοβιετική ψευδαίσθηση ασφάλειας του Δημοσίου ή της δήθεν δωρεάν παιδείας» (ο Αλέξης Παπαχελάς στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).

Η δουλιά είναι καλοπληρωμένη

«Μπόνους ύψους 15-20 εκατομμύρια ευρώ σε περίπου 200 στελέχη του ΟΤΕ μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και ο ίδιος ετοιμάζεται να μοιράσει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Παναγιώτης Βουρλούμης» (η είδηση στα «ΝΕΑ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ