Σάββατο 31 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Τα κέρδη τους, η ζωή σου

«Με ένα άρθρο - "φωτιά" κατά της ενεργειακής πολιτικής των ΗΠΑ "υπέγραψε" χτες την επιστροφή του στην πολιτική σκηνή ο Φιντέλ Κάστρο (...) ο Κουβανός ηγέτης επισημαίνει ότι η νέα ενεργειακή πολιτική του Λευκού Οίκου, την οποία αποκάλυψε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπους στο πλαίσιο πρόσφατης συνάντησής του με στελέχη της αυτοκινητοβιομηχανίας και σύμφωνα με την οποία η Ουάσιγκτον θα επενδύσει 35 δισ. δολάρια για εισαγωγή βιοκαυσίμων μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια, αναμένεται να οδηγήσει στον θάνατο 3 δισ. ανθρώπους ανά τον κόσμο (...) όπως υποστηρίζει ο Κάστρο η νέα αμερικανική ενεργειακή στρατηγική προϋποθέτει την αλλαγή χρήσης χιλιάδων στρεμμάτων καλλιεργήσιμης γης σε φτωχές χώρες (...) αν αναλογιστεί κανείς ότι χρειάζεται ένας τόνος καλαμποκιού για την παραγωγή μόνο 413 λίτρων αιθανόλης, η ικανοποίηση των αναγκών των ΗΠΑ σε βιοκαύσιμα προϋποθέτει τη χρήση χιλιάδων τόνων δημητριακών κάτι το οποίο θα έχει "τραγικές συνέπειες για τον υπόλοιπο πλανήτη"» (το ρεπορτάζ στο «ΕΘΝΟΣ»).

Απλά, θα αυξηθούν

«Αμφίβολη θεωρείται τώρα η άνοδος του ευρωεπιτοκίου πάνω από το 4% (από 3,75% σήμερα) έως το τέλος του 2007. Παρά την επιτάχυνση του ρυθμού ανάπτυξης οι αναλυτές θεωρούν βέβαιη μόνον μία αύξηση 0,25% μονάδων» (η διαστροφή της είδησης στην «ΗΜΕΡΗΣΙΑ»).

«Αυτοκτονημένος»

«Ηταν μόλις δεκαπέντε ετών - γεννηθείς το 1992 - κρατούμενος στις φυλακές του Αυλώνα για ναρκωτικά... Στις 27 Φεβρουαρίου μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο των φυλακών του Κορυδαλλού για παρακολούθηση, επειδή αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα. Φαίνεται, όμως, ότι οι γιατροί δεν κατόρθωσαν να τον βοηθήσουν και ο 15χρονος αποφάσισε να δώσει τέλος στη ζωή του» (το ρεπορτάζ στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ