Τρίτη 8 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΕΣΥ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ, ΑΥΤΟΙ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ

ΤΟ ΔΕΔΟΜΕΝΟ: «Μια τρύπα στο νερό αποδείχθηκε η κυβερνητική ρύθμιση για την ευνοϊκή ρύθμιση οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία, με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι οφειλές (...) σύμφωνα με τα στοιχεία στο ΙΚΑ - ΕΤΑΜ υποβλήθηκαν 74.000 αιτήσεις (σε σύνολο 209.000 οφειλετών ) για τη ρύθμιση περίπου 700 εκατ. ευρώ έναντι βεβαιωμένων οφειλών 3,5 δισ. ευρώ» (το ρεπορτάζ στα «ΝΕΑ»).

Η ΥΠΟΔΕΙΞΗ: «Θα ήταν απλούστερο η κυβέρνηση να ομολογήσει ότι έπεσε θύμα λωποδυτών (το είδος ευδοκιμεί και στα γαλάζια και στα πράσινα λιβάδια...) και να λάβει μέτρα κάθαρσης - αλλά εν πάση περιπτώσει με τον έναν ή τον άλλον τρόπο η κάθαρση θα επέλθει... Και θα ήταν ακόμη απλούστερο και προφανώς επιβεβλημένο να οδηγηθεί ταχύτατα σε εκλογές, διότι ασφαλώς χρειάζεται κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή για να αντιμετωπίσει (και) το τουρκικό ζήτημα, που ασφαλώς συνιστά μείζον εθνικό ζήτημα» (ο Σταύρος Ψυχάρης στο «ΒΗΜΑ»).

Η ΑΓΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ: «Η κ. Παπαρήγα εσκεμμένα μπλέκει τη Συνθήκη της Λισαβόνας αναφορικά με την επιβολή του κεφαλαιοποιητικού ανταποδοτικού συστήματος, καθώς είναι εντελώς διαφορετικό σύστημα το κεφαλαιοποιητικό που προτείνουν οι νεοφιλελεύθεροι με το διανεμητικό που ισχύει στην Ελλάδα. Πρόκειται φυσικά για συνειδητή δημιουργία σύγχυσης από την πλευρά της» (ο Γ. Δραγασάκης στην «ΑΥΓΗ», σελ. 4).

Η «ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ» ΛΙΣΑΒΟΝΑ: «Αυτό το σύστημα της διεθνούς και εγχώριας κερδοσκοπίας γυρεύει όχι μόνο να περικόψει τα δικαιώματα των ασφαλισμένων, αλλά και να μετατρέψει τα ασφαλιστικά συστήματα από αναδιανεμητικά σε κεφαλαιοποιητικά (βλ. αποφάσεις Λισαβόνας)» (ο Π. Λαφαζάνης, επίσης, στην «ΑΥΓΗ», σελ 11).

ΠΩΣ ΝΑ ΜΗ ΛΑΛΗΣΕΙ Ο ΠΟΙΗΤΗΣ; «Τerra νέκρα, κυρίες και κύριοι! Ολη η χώρα δουλεύει για εκατό κάνθαρους και δουλεύεται από ένα πολιτικό σύστημα ικανό μόνον να αυτοαναπαράγεται, άβουλο (για το μέλλον της πατρίδας), ανίκανο (χωρίς σχέδιο και στρατηγική) μοιραίο (για την εργασία) - ένας εφιάλτης» (ο Στάθης Σ. στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ