Τρίτη 8 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΧΑΝΙΑ
Σέρνουν σε δίκη τον Γιώργο Νταγκουνάκη

Στα Χανιά αύριο, Τετάρτη 9 Μάη, πρόκειται να δικαστεί ο Γιώργος Νταγκουνάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας της ΝΕ Χανίων, επειδή συμμετείχε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 7/2/04 ενάντια στην παρουσία στη Σούδα του αεροπλανοφόρου «Τζ. Ουάσιγκτον» και στη φιέστα αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης που έστησε ο Δήμος Χανίων με Αμερικανούς στρατιώτες - που συμμετείχαν στο αιματοκύλισμα του ιρακινού λαού - και τη δήθεν εθελοντική εργασία τους για τον καλλωπισμό της πλατείας κυκλοφοριακής αγωγής στην πόλη των Χανίων.

Η ενέργεια αυτή εντάσσεται σε μια συνολική προσπάθεια τρομοκράτησης κάθε αγωνιστή, κομμουνιστή που αντιπαλεύει την πολιτική των ιμπεριαλιστών, τη σφαγή λαών και αμάχων, μικρών παιδιών, που δε θέλει τους δολοφόνους να γυρνούν σαν επικυρίαρχοι στη χώρα του και από τις βάσεις τους να εξορμούν ενάντια στους λαούς.

Ενάντια στην παραπομπή του στελέχους του ΚΚΕ και μέλους του αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, έχουν εκφραστεί με ανακοινώσεις και ψηφίσματα μαζικοί, συνδικαλιστικοί και νεολαιίστικοι φορείς από ολόκληρη την Κρήτη, τονίζοντας ότι πρόκειται για πολιτική δίωξη.

Τα ψηφίσματα και οι ανακοινώσεις να αναφέρουμε ότι πληθαίνουν καθημερινά. Ενδεικτικά να αναφέρουμε: Ο σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ν. Χανίων, σύλλογος εργαζομένων στην ΤΑ, Ενωση Αστυνομικών υπαλλήλων Ν. Χανίων, σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων, εργαζομένων στο «Μαρινόπουλο», το Νομαρχιακό Συμβούλιο Χανίων, η Επιτροπή κατά των βάσεων και της εξάρτησης, ο Εμπορικός σύλλογος, η Ενωση συνταξιούχων ΙΚΑ, οι «Οικολόγοι - Πράσινοι» Ν. Χανίων, ο σύνδεσμος επιπλοξυλουργών, ο Αγροτικός Σύλλογος Αρμένων, το Εργατικό Κέντρο Χανίων, το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, η ΤΕΔΚ Χανίων, το Συνδικάτο Οικοδόμων, ο Δήμος Βουκολιών και Βάμμου, η Ενωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Αγίου Νικολάου Κριτσάς, το Συνδικάτο Μετάλλου Ν. Λασιθίου, το Σωματείο Εργαζομένων στο Δήμο Ιεράπετρας, το ΔΣ Συνταξιούχων ΙΚΑ Ιεράπετρας, το Σωματείο Οικοδόμων Νεάπολης Λασιθίου «Η Ενωση», το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Ηρακλείου, ο Σύλλογος Σπουδαστών ΤΕΙ Χανίων, ο Σύλλογος Φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης, η Πανελλήνια Ενωση Πτυχιούχων Τεχνολόγων Γεωπόνων Τμήματος Δυτικής Κρήτης, η ΓΕΣΑΣΕ, και άλλοι φορείς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ