Τρίτη 8 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
28η ΜΑΡΑΘΩΝΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΕΙΡΗΝΗΣ
Την Κυριακή πορευόμαστε για το μέλλον

Εκκίνηση στις 8 π.μ. από τον Τύμβο του Μαραθώνα και τερματισμός στις 7.30 στο Σύνταγμα

Την Κυριακή 13 του Μάη βαδίζουμε στα χνάρια του Γρηγόρη Λαμπράκη στην 28η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης, που διοργανώνεται από την Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη. Φέτος συμπληρώθηκαν 44 χρόνια από την πραγματοποίηση της πρώτης Μαραθώνιας Πορείας Ειρήνης, στις 21 του Απρίλη 1963, από το μάρτυρα και αγωνιστή της ειρήνης Γρηγόρη Λαμπράκη, με συνοδοιπόρους τους Ανδρέα Μαμμωνά, Παντελή Γούτη και Μπάμπη Παπαδόπουλο.

Η ΕΕΔΥΕ καλεί όλους τους αγωνιστές της ειρήνης, ιδιαίτερα τη νεολαία και τους εργαζόμενους στο Λεκανοπέδιο της Αττικής, να πάρουν μαζικά μέρος στην 28η Μαραθώνια Πορεία, με αφετηρία τον Τύμβο του Μαραθώνα στις 8 το πρωί και τερματισμό στο Σύνταγμα στις 7.30 το απόγευμα. Οσοι αγωνιστές δεν μπορούν να βαδίσουν από το Μαραθώνα (Τύμβος) μπορούν να συναντηθούν με τους ειρηνοδρόμους στους ενδιάμεσους σταθμούς (Παλλήνη, Αγ. Παρασκευή, Εθνική Αμυνα, Αμπελόκηποι) ή να υποδεχτούν τη Μαραθώνια Πορεία στο Σύνταγμα, όπου οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν στις 6.30 μ.μ. και θα κορυφωθούν με την άφιξη της Πορείας στις 7.30 μ.μ.

«Σήμερα, τονίζεται στην ανακοίνωση - κάλεσμα της ΕΕΔΥΕ - τα οράματα του Γρηγόρη Λαμπράκη και των συναγωνιστών του παραμένουν ανεκπλήρωτα. Σήμερα, ο ελληνικός λαός, η ανθρωπότητα ολόκληρη, βιώνουν την κλιμακούμενη, αχαλίνωτη επιθετικότητα των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής. Καταληστεύονται ο μόχθος και ο πλούτος των λαών».

Το πρόγραμμα της Πορείας

-- 08.00 Τύμβος Μαραθώνα: Τελετή έναρξης

-- 08:30 Εκκίνηση Πορείας

-- 09:30 Νέα Μάκρη: Στάση - εκδήλωση

-- 12:00 Διασταύρωση Ραφήνας: Στάση - εκδήλωση

-- 13:30 Πικέρμι: Στάση - εκδήλωση

-- 14:30 Παλλήνη: Στάση - ξεκούραση

-- 15:30 Παλλήνη: Εκδήλωση

-- 17:30 Αγ. Παρασκευή: Στάση - εκδήλωση

-- 19:30 Πλ. Συντάγματος: Τερματισμός της Πορείας (μέσω Βασ. Σοφίας στο Σύνταγμα) - Εκδήλωση Υποδοχής των Ειρηνοδρόμων - Καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Πούλμαν για την πορεία

Για τη μετάβαση των ειρηνοδρόμων στον Τύμβο του Μαραθώνα θα αναχωρήσουν πούλμαν της ΕΕΔΥΕ από την Πλατεία Κάνιγγος στις 6.45 π.μ., καθώς και από τις περισσότερες συνοικίες της Αθήνας και του Πειραιά με ευθύνη των τοπικών Επιτροπών Ειρήνης.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ειρηνοδρόμοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα: 210.3844.853 και 210.3827.303.

Πούλμαν δρομολογούν και οι τοπικές Επιτροπές Ειρήνης:

-- Αγ. Δημήτριος, στις 6.30 π.μ. από το Δημαρχείο και στις 6.45 π.μ. από τη Γυμναστική Ακαδημία (Δάφνη).

-- Χαλάνδρι, στις 7.30 π.μ. από την πλατεία Χαλανδρίου.

-- Μαρούσι, στις 7 π.μ. από το Σταθμό του Ηλεκτρικού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ