Σάββατο 19 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Το χρήσιμο άλλοθι...

«Οι πραίτωρες πήγαν... πλατεία, αλλά οι γκαζάκηδες προτίμησαν συνοικίες» (το θέμα στο «ΕΘΝΟΣ»).

...η ψυχότροπη δράση...

«Ο στόχος της ΕΛ.ΑΣ. δεν ήταν ούτε η πλατεία και η "ανακατάληψή" της ούτε το πρόβλημα των ναρκωτικών. Ο στόχος της ΕΛ.ΑΣ. ήταν τα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων. Ηταν να δει ο κόσμος ότι κάτι κινείται στην Αστυνομία μετά τις σφαλιάρες και τα ρεζιλίκια των τελευταίων εβδομάδων» (ο Τάκης Καμπύλης στον «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ»).

...οι αφελείς ερωτήσεις...

«Είναι δουλειά της Αστυνομίας να "καταλαμβάνει" μια ολόκληρη γειτονιά επ' αόριστον; Η δίωξη του εγκλήματος - ναρκωτικά ή οτιδήποτε - πρακτικά σημαίνει ότι η Αστυνομία εντοπίζει τους συγκεκριμένους υπόπτους, τους συλλαμβάνει και τους οδηγεί στη Δικαιοσύνη. Με ονοματεπώνυμο και παράνομη πράξη. Δεν μπορεί να σημαίνει ότι αποκλείει μια ολόκληρη κατοικημένη περιοχή της πόλης και επιβάλλει "μπάρες", ζώνες φρούρησης και άλλα μέτρα συλλογικής ταλαιπωρίας. Πώς ακριβώς βρίσκει μια ευνομούμενη πολιτεία τους εγκληματίες, υπάρχει στα αστυνομικά εγχειρίδια επεμβάσεων, όχι στους στρατιωτικούς οδηγούς αποβάσεων» (ο Γιώργος Λακόπουλος στον «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ»).

...και η πραγματικότητα

«Ο πρώτος σχηματισμός μάχης της ΕΕ, ο HELBROC, είναι από χθες πλήρως επιχειρησιακός και πλήρως αναπτύξιμος, όπως αποδείχθηκε περίτρανα στην πολυεθνική άσκηση "EVROPI II '07" (...) η άσκηση αφορούσε την πραγματοποίηση πέντε διαφορετικών σεναρίων για την ανάληψη επιχειρήσεων αντιμετώπισης κρίσης και ειδικώτερα επιχειρήσεων παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας και εκκένωσης άμαχου πληθυσμού» (το ρεπορτάζ στην «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ