Τετάρτη 23 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΣ
Ψήφισμα για ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες

Ψήφισμα συμπαράστασης προς όλες τις Δημοτικές Αρχές και τους κατοίκους που αγωνίζονται υπέρ του, συνταγματικά κατοχυρωμένου, δικαιώματός τους, για ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Αθήνας.

«Το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων», αναφέρεται στο ψήφισμα, «εκφράζει την έντονη ανησυχία του για τις εξελίξεις στο παραλιακό μέτωπο του Σαρωνικού, που έχουν ως αποτέλεσμα την περιχαράκωση των ακτών και τον αποκλεισμό των δημοτών μας από την ελεύθερη και απρόσκοπτη πρόσβαση σε αυτές».

Ο Σπύρος Χαλβατζής, επικεφαλής της «Συμπαράταξης για την Αθήνα», μιλώντας για το θέμα τόνισε ότι «από το Φάληρο μέχρι το Σούνιο επικρατούν τραγικές καταστάσεις. Εχουμε παραλιακούς δήμους που δεν έχουν πρόσβαση στη θάλασσα». Ο Σπ. Χαλβατζής, επισήμανε επίσης, την ανάγκη οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων να ρίξουν τα «τείχη» που έχουν υψώσει τα ιδιωτικά συμφέροντα και οι μεγαλοεπιχειρηματίες, με την ουσιαστική υποστήριξη των κυβερνήσεων, σε όλο το μήκος των ακτών της Αττικής.

Επίσης, στο ψήφισμα, αναφέρεται ότι: «Ιδιαίτερη ανησυχία και αγανάκτηση μας προκαλούν φαινόμενα βιαιοπραγίας σε βάρος Δημοτικών Αρχών που διεκδικούν την απομάκρυνση όλων των παράνομων καταλήψεων γης και την ανεμπόδιστη πρόσβαση των κατοίκων της Αθήνας στις ακτές». Στο ψήφισμα εκφράζεται και η αλληλεγγύη στη Δημοτική Αρχή Ελληνικού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ