Τετάρτη 23 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Βήμα μπροστά

Ο χρόνος για το στήσιμο της κάλπης μετράει ήδη αντίστροφα. Και είναι χρόνος εξαιρετικά πολύτιμος για την εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Πρέπει να αξιοποιηθεί για να στεριωθεί η απόφαση αυτή τη φορά, σ' αυτές τις εκλογές, να κάνουν το βήμα που θα τους απομακρύνει από το δικομματισμό. Αυτό το βήμα πρέπει να γίνει ως απάντηση στη δυσβάστακτη καθημερινότητά τους, με κριτήριο τα διαρκώς αυξανόμενα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κάθε στιγμή της ζωής τους.

Η τετραετής διακυβέρνηση του τόπου από τη ΝΔ διέψευσε τις προσδοκίες όλων εκείνων που απηυδισμένοι από την πολιτική του ΠΑΣΟΚ της εμπιστεύτηκαν την ψήφο τους, ελπίζοντας να δουν καλύτερες μέρες. Σήμερα γνωρίζουν, έχουν την εμπειρία, πως και τα δύο αυτά κόμματα έχουν ίδια στρατηγική, κοινή γραμμή πλεύσης σε ρότα σύγκρουσης με τα λαϊκά συμφέροντα. Τα προβλήματα που αντιμετώπιζε επί ημερών ΠΑΣΟΚ ο εργάτης, ο αγρότης, ο μικρομεσαίος, ο νέος, η γυναίκα, όχι μόνο δε λύθηκαν, αλλά γιγαντώθηκαν επί κυβερνήσεως ΝΔ και θα εξακολουθούν να γιγαντώνονται όσο αυτά τα κόμματα εναλλάσσονται στην κυβερνητική εξουσία. Είναι απόρροια της κοινής τους στρατηγικής κι αυτό πρέπει να αποτελέσει ισχυρό κριτήριο την ώρα της ψήφου που δεν μπορεί παρά να είναι ψήφος καταδίκης της πολιτικής τους, της δέσμευσής τους απέναντι στο μεγάλο κεφάλαιο να προωθούν κάθε αναγκαίο για τα συμφέροντά του μέτρο, υποθηκεύοντας το παρόν και το μέλλον του λαού και του τόπου.

Είναι αυταπάτη, επιζήμια και επικίνδυνη για τα συμφέροντά του να πιστέψει ο άνθρωπος του μόχθου πως η ζωή του θα αλλάξει προς το καλύτερο αν αλλάξει το ήθος ή το είδος της διαχείρισης. Απόδειξη ότι πουθενά στον κόσμο, σε καμία χώρα όπου κυβερνούν τα αντίστοιχα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ κόμματα, η ζωή του λαού δε βελτιώθηκε. Χειροτέρεψε παντού. Κι εκεί που συγκυβερνούν π.χ. Γερμανία, κι εκεί που τα κυβερνητικά ηνία βρίσκονται ή βρέθηκαν στα χέρια της λεγόμενης Κεντροαριστεράς π.χ. Γαλλία, Ιταλία κ.ά. Τα παραδείγματα πολλά, η εμπειρία που υπάρχει παραπάνω από αρκετή για να βγουν πια τα απαραίτητα συμπεράσματα και να εκφραστούν στην πράξη.

Οι εκλογές είναι μια ευκαιρία να καταδικαστεί η γραμμή πλεύσης του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, η πολιτική εύνοιας και εξυπηρέτησης των συμφερόντων της πλουτοκρατίας. Είναι ευκαιρία που πρέπει να αξιοποιηθεί από το λαό για να μη χαθεί κι άλλος πολύτιμος χρόνος για τα λαϊκά συμφέροντα, να κερδηθεί υπέρ της φιλολαϊκής προοπτικής. Η δικομματική εναλλαγή πρέπει να δεχτεί σ' αυτές τις εκλογές ένα ισχυρό χτύπημα, να βγει αποδυναμωμένη γιατί τότε, αντίστοιχα, θα βγει δυναμωμένο το λαϊκό κίνημα, ώστε να παρεμποδίσει νέα αντιλαϊκά μέτρα που δρομολογούνται, αλλά και να διεκδικήσει με αξιώσεις την ικανοποίηση σύγχρονων αναγκών του.

Η εκλογική μάχη πρέπει να δοθεί και να κερδηθεί από και για το λαό, κι αυτό δεν μπορεί να συμβεί χωρίς να αποτιναχτούν η μοιρολατρία, οι φοβίες, ο συμβιβασμός που χρόνια καλλιεργεί ο δικομματισμός στη λαϊκή συνείδηση. Η ψήφος στο ΚΚΕ μπορεί να σηματοδοτήσει το άνοιγμα μιας ελπιδοφόρας πορείας, θα διευκολύνει τη δρομολόγηση θετικών εξελίξεων, θα δώσει ώθηση αποφασιστική στην ανάπτυξη της κοινωνικοπολιτικής πάλης, στην προοπτική της λαϊκής συμμαχίας για τη λαϊκή εξουσία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ