Τετάρτη 23 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Κύρωσε την επαίσχυντη σύμβαση Ελλάδας - Πακιστάν

Με συνοπτικές διαδικασίες που προβλέπονται για τις διεθνείς συμβάσεις, η κυβέρνηση κύρωσε χτες στην Ολομέλεια της Βουλής την επαίσχυντη σύμβαση Ελλάδας και Πακιστάν για τη «συνεργασία στην καταπολέμηση του εγκλήματος, ιδιαίτερα της τρομοκρατίας, της παράνομης διακίνησης ναρκωτικών και του οργανωμένου εγκλήματος».

Πρόκειται για μια συμφωνία που στρέφεται ευθέως κατά των αγωνιστών του Πακιστάν που αντιπαλεύουν τη χούντα στη χώρα τους, αλλά και στο εξωτερικό, όπως έδειξαν και οι διώξεις των Πακιστανών που κατήγγειλαν τις απαγωγές τους από ντόπιους και ξένους πράκτορες.

Τη μη κύρωση της συμφωνίας ζήτησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Αντ. Σκυλλάκος υπογραμμίζοντας ότι αυτή τη συγκεκριμένη περίοδο στο Πακιστάν γίνονται μεγάλες αντιδικτατορικές διαδηλώσεις και υπάρχουν και νεκροί. Θυμίζουν, είπε, το δικό μας Πολυτεχνείο και ως εκ τούτου μπορεί κάποιος να σκεφθεί πώς θα αντιδρούσαν οι Ελληνες αγωνιστές τότε, εάν κάποιο ξένο κράτος υπέγραφε με την ελληνική χούντα συμφωνία ανταλλαγής πληροφοριών για τους «αγωνιστές - τρομοκράτες».

Κάνουμε συμφωνία, είπε ο Αντ. Σκυλλάκος, με αυτούς που χαρακτηρίζουν τρομοκράτες τους αγωνιστές που αντιστέκονται στη χούντα του Πακιστάν. Για να δείξει το επικίνδυνο του πράγματος έφερε το παράδειγμα του προέδρου των Πακιστανών στην Ελλάδα, Τζάβεντ, ο οποίος διώχτηκε με χαλκευμένα στοιχεία της χούντας του Πακιστάν επειδή κατήγγειλε τις απαγωγές ομοεθνών του από μυστικούς πράκτορες. Είναι χαρακτηριστικό, είπε, ότι ο αντιπρόεδρος των Πακιστανών στη χώρα μας κρατείται από τη χούντα του Πακιστάν παρά το ότι είναι Ελληνας πολίτης. Ο βουλευτής του ΚΚΕ υπενθύμισε ότι είναι σε εκκρεμότητα η υπόθεση των απαγωγών και με βάση τη συμφωνία που κυρώνεται θα μπορεί η πρεσβεία της χούντας του Πακιστάν να διοχετεύσει νέα ψευδή στοιχεία κατά των αντιπάλων του καθεστώτος. Είναι χαρακτηριστικό, είπε, ότι με τη χούντα του Πακιστάν μόνο η Ιταλία έχει υπογράψει συμφωνία, αλλά αυτή περιορίζεται μόνο στα ναρκωτικά και όχι στην καταπολέμηση της «τρομοκρατίας».

Τη μη κύρωση της συμφωνίας ζήτησαν το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΝ, αλλά ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Β. Πολύδωρας ήταν ανένδοτος στη στήριξη της χούντας του Πακιστάν. Ισχυρίστηκε με σύντομη παρέμβασή του ότι η συμφωνία θα αποβεί συμφέρουσα για τα «εθνικά συμφέροντα», ειδικά στον τομέα της λαθρομετανάστευσης και της εμπορίας ναρκωτικών. Οσο δε για την κριτική ότι συνεργάζεται με ένα δικτατορικό καθεστώς, είπε απλώς ότι η ελληνική κυβέρνηση «δεν αναμειγνύεται στα εσωτερικά ξένης χώρας»!

  • Κείμενο της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης» ενάντια στην κύρωση της εν λόγω συμφωνίας υπέγραψαν δεκάδες συνδικαλιστές αντιπρόσωποι στο Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Αθήνας και το έστειλαν στην κυβέρνηση και σ' όλους τους βουλευτές.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Χάος λίγο πριν τις εκλογές (2008-02-12 00:00:00.0)
Την ερχόμενη Τρίτη η συζήτηση στη Βουλή (2007-05-17 00:00:00.0)
Σήμερα η συμφωνία με το αντιδραστικό πακιστανικό καθεστώς (2007-05-15 00:00:00.0)
Τη μη έκδοσή του πρότεινε ο εισαγγελέας (2007-03-10 00:00:00.0)
Αντιαμερικανικό ξέσπασμα (2003-01-04 00:00:00.0)
Κορυφώνονται οι πιέσεις των ΗΠΑ... (1998-05-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ