Τετάρτη 23 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
Μόνιμος τροφοδότης των τραπεζών

Δεκάδες άτοκους τραπεζικούς λογαριασμούς πολλών εκατομμυρίων ευρώ διατηρούσε ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ) για πολλά χρόνια και μέχρι το 2004, όπως αποκαλύφθηκε στην πρόσφατη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού και κατά τη διάρκεια συζήτησης επί της εισηγητικής έκθεσης του ισολογισμού - απολογισμού οικονομικής διαχείρισης 2002.

Η υπόθεση αυτή έρχεται να προστεθεί στη σωρεία των σκανδάλων που ταλαιπωρούν τον ΟΕΚ με ευθύνη των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων, όπως καταγγέλλει, με ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας. Υπογραμμίζει ότι «έχουν σοβαρές ευθύνες, τόσο η προηγούμενη όσο και η σημερινή ηγεσία του Οργανισμού, όπως και το εποπτεύον υπουργείο για την κακοδιαχείριση, την κατασπατάληση των εισφορών των εργαζομένων, τη διοχέτευση ζεστού χρήματος με διάφορους τρόπους στις τσέπες των κατασκευαστικών εταιρειών, των τραπεζών και όλων αυτών που λυμαίνονται μέσα και έξω τον Οργανισμό».

  • Τη συνδρομή της Τράπεζας της Ελλάδας για τον έλεγχο των εννέα τραπεζών ξένων και ελληνικών που προώθησαν τα δομημένα ομόλογα στα ασφαλιστικά ταμεία, ζήτησε ο αντιεισαγγελέας Εφετών Γ. Πεπόνης. Αυτό έγινε γνωστό από τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Ν. Γκαργκάνα μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Απασχόλησης Β. Μαγγίνα.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ