Τετάρτη 23 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Απύθμενο θράσος

Γρηγοριάδης Κώστας

Την ώρα που η κυβέρνηση εντείνει την αντεργατική της επίθεση ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός, δικαιώνοντας το ρόλο του, αδιαφορεί για τα προβλήματα των εργαζομένων και επιλέγει να επιτεθεί και πάλι στις ταξικές δυνάμεις. Χτες έγινε γνωστή η τελική πρόταση της κυβέρνησης της ΝΔ για το ζήτημα της ένταξης στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα (ΒΑΕ) των εργαζομένων στους ΟΤΑ. Πρόταση που οδηγεί στον αποχαρακτηρισμό των επαγγελμάτων, επιβάλλει επασφάλιστρο 4,3% στους εργαζόμενους και απαγορεύει την ένταξη των παλαιότερων εργαζομένων, αφού για να γίνει αυτό πρέπει να πληρώσουν αναδρομικά τεράστια ποσά.

Πώς αντέδρασε η πλειοψηφία της ΠΟΕ ΟΤΑ - ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και ΑΣΚ (ΣΥΝ); Ανέβαλε την προγραμματισμένη χθεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής και όρισε νέα για αύριο με μοναδικό θέμα μομφή στον γραμματέα της Ομοσπονδίας και μέλος της ΔΑΣ, Γ. Καταχανά, γιατί δεν υπογράφει το σχετικό εξώδικο για τη συλλογική διαπραγμάτευση και που, όπως έχουν καταγγείλει οι ταξικές δυνάμεις, «περιέχει θέσεις που πλήττουν τα συμφέροντα των εργαζομένων στους ΟΤΑ». Μεταξύ αυτών των θέσεων, και πρόταση για τα ΒΑΕ, που ουσιαστικά, στηρίζει την πολιτική της κυβέρνησης.

Οι ταξικές δυνάμεις δεν πρόκειται να συμμετέχουν στην έκτακτη συνεδρίαση, καθώς θεωρούν ότι το μοναδικό ζήτημα που πρέπει να ασχοληθούν είναι η οργάνωση των αγώνων των εργαζομένων ενάντια στις αντεργατικές πολιτικές και όσους τις στηρίζουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ