Τετάρτη 23 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΑΘΗΝΑΣ, ΠΕΙΡΑΙΑ, ΑΤΤΙΚΗΣ
Ανοιχτές ακτές δωρεάν για το λαό

Από περσινή κινητοποίηση της ΝΑΣ στην πλαζ της «Βούλας»
Από περσινή κινητοποίηση της ΝΑΣ στην πλαζ της «Βούλας»
«Το ΚΚΕ παλεύει για ανοιχτές ακτές, δωρεάν για το λαό, για την κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης σε αυτές από ιδιώτες και την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Διεκδικεί να γίνουν οι ακτές, γενικότερα τα δάση, οι ορεινοί όγκοι, οι ολυμπιακές εγκαταστάσεις λαϊκή περιουσία, να ικανοποιούν λαϊκές ανάγκες και όχι τα κέρδη των επιχειρηματιών».

Τα παραπάνω υπογραμμίζουν σε ανακοίνωση - παρέμβασή τους για το ζήτημα των ακτών και της χρήσης τους οι ΚΟ Αθήνας, Πειραιά και Αττικής του ΚΚΕ, απευθυνόμενες στους εργαζόμενους και τους νέους όλου του Λεκανοπεδίου.

«Η ΝΔ - συνεχίζει η ανακοίνωση - υπηρετεί τα συμφέροντα των επιχειρήσεων. Υλοποίησε όλα τα αντιλαϊκά μέτρα και τους νόμους της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ. Ο νόμος 2971/2001 που ψηφίστηκε επί κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ επιτρέπει την τσιμεντοποίηση των αιγιαλών και των παραλιών της χώρας από το ιδιωτικό κεφάλαιο, που μπορεί να ασκεί πάνω τους διάφορες δραστηριότητες (τουριστικές, βιομηχανικές κλπ.). Το νόμο αυτό ήρθαν να συμπληρώσουν μια σειρά άλλοι νόμοι με σπουδαιότερο τον Ν. 3105/2003 που επιτρέπει στην εταιρεία "Τουριστικά Ακίνητα ΑΕ" να αίρει την προστασία μεγάλων τμημάτων του αιγιαλού και των παραλιών γύρω από τις τουριστικές μονάδες του ΕΟΤ και να τις παραχωρεί στους επιχειρηματίες.

Σε όλο το μήκος της Αττικής παραδίδει δημόσιες εκτάσεις, ολυμπιακές εγκαταστάσεις, που φτιάχτηκαν με τα χρήματα των εργαζομένων, ελεύθερους χώρους στους επιχειρηματικούς ομίλους για εκμετάλλευση. Οι πιο όμορφες παραλίες της Αττικής τσιμεντοποιούνται. Οι φράχτες των μεγαλοεπιχειρηματιών έφτασαν πιο κοντά στο κύμα. Το μπάνιο, η θάλασσα, η σκιά, ο αέρας, έχουν γίνει πανάκριβο εμπόρευμα, απρόσιτα για τη λαϊκή οικογένεια, που βλέπει να συρρικνώνεται το εισόδημά της και την ανεργία να μεγαλώνει. Οι τιμές ξεκινούν από 5 ευρώ το άτομο τις καθημερινές και φτάνουν τα 15 ευρώ το Σαββατοκύριακο, δηλαδή ένα μεροκάματο για ένα μπάνιο. Εκατομμύρια ευρώ από τις τσέπες των εργαζομένων καταλήγουν στις τσέπες των μεγαλοεπιχειρηματιών. Στη ληστεία αυτή συμβάλλουν δήμαρχοι και δημοτικά συμβούλια, οι δημοτικές παρατάξεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, του ευρωμονόδρομου γενικότερα. Οι όποιες αντιρρήσεις τους ήταν στη διανομή της λείας».

ΠΑΣΟΚ - ΝΔ συμπλέουν, καταδίκασέ τους

«Εργαζόμενε, νέα και νέε,

Το ΚΚΕ παλεύει για ελεύθερη δωρεάν πρόσβαση και χρήση των ακτών για όλους. Καλεί τους εργαζόμενους, τους νέους, να αγωνιστούν για το δικαίωμά τους να μπορούν να πάνε στη θάλασσα να ξεκουραστούν, να ψυχαγωγηθούν, να αθληθούν, χωρίς να πλουτίζουν οι ιδιώτες, σε βάρος τους. Να απελευθερωθούν οι ακτές από κάθε δραστηριότητα που βρίσκεται σε αντίθεση με την ελεύθερη πρόσβαση στη θάλασσα και τον αθλητισμό.

Καλεί κάθε εργαζόμενο, νέο και νέα, να καταδικάσει με τον αγώνα και την ψήφο του τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που συμπλέουν. Η πολιτική τους είναι ίδια, απλά αντιστράφηκαν οι ρόλοι. Ο,τι έκανε χτες το ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση, το συνεχίζει η ΝΔ σήμερα. Οτι έλεγε χτες η ΝΔ ως αξιωματική αντιπολίτευση, το επαναλαμβάνει το ΠΑΣΟΚ σήμερα. Αυτά τα κόμματα δεν αλλάζουν. Καταδίκασέ τα με τον αγώνα και την ψήφο σου. Οσο πιο αδύναμα βγουν στις εκλογές, τόσο πιο δυνατός θα είσαι εσύ. Προσπέρασε τις δυνάμεις, όπως ο ΣΥΝ, που ενώ έχουν συμφωνήσει με την ΕΕ και έχουν ψηφίσει αντιδραστικές συνθήκες, όπως του Μάαστριχτ, σήμερα κουκουλώνουν τις ευθύνες τους. Είναι αναξιόπιστοι. Κάνε τώρα το βήμα. Με εμπιστοσύνη στη δύναμη και στο δίκιο σου ψήφισε ΚΚΕ. Για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, για ισχυρό λαϊκό κίνημα που θα διεκδικεί τα δικαιώματά σου, θα αντιπαλεύει τα χειρότερα που έρχονται, θα αντεπιτίθεται σταθερά, για να ανοίξει ένα παράθυρο ελπίδας, να δρομολογηθούν θετικές διεργασίες, να υπάρξει προοπτική, ιδιαίτερα για τη νεολαία.

Κάνε το βήμα, ενίσχυσε τώρα το δρόμο της ανυπακοής, της λαϊκής αντεπίθεσης».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ελεύθερες, καθαρές παραλίες για όλο τον λαό! (2023-06-13 00:00:00.0)
Οι ...αποδείξεις (2012-08-11 00:00:00.0)
Η μία μετά την άλλη παραδίδονται στην εμπορευματοποίηση (2009-06-07 00:00:00.0)
Οχι στην ακρίβεια - ανοικτές ακτές, δωρεάν για το λαό (2008-06-07 00:00:00.0)
Ανοιχτές ακτές δωρεάν για το λαό (2007-06-01 00:00:00.0)
Είδος πολυτελείας για την εργατική οικογένεια (2006-08-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ