Τετάρτη 23 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
Προεκλογική περιοδεία στην Αυστραλία

Παχιά και μεγάλα λόγια για «το μεγαλείο του Ελληνα» και «τη φλόγα της ελληνικής ψυχής» μοίρασε ο Κ. Καραμανλής στους Ελληνες ομογενείς στην Αυστραλία, ενώ θριαμβολόγησε για τη διακρατική συμφωνία για τις συντάξεις πριν ακόμα την υπογράψει και γίνει γνωστό το περιεχόμενό της.

Μιλώντας σε εκδήλωση ομογενών στο δημαρχείο του Σίδνεϊ, ο πρωθυπουργός πλειοδότησε σε κολακευτικά λόγια για την «προσφορά» της ομογένειας και «το μεγαλείο του Ελληνα που μοχθεί χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από την πατρίδα». Ο «πλούτος» των βερμπαλισμών προφανώς επιδίωκε να σκεπάσει τη φτώχεια των πράξεων προς όφελος των εκατοντάδων χιλιάδων εργαζόμενων ομογενών στη μακρινή αυτή χώρα. Ο Κ. Καραμανλής αναφέρθηκε βέβαια στο νομοσχέδιο που παρέχει «τη δυνατότητα ψήφου στους Ελληνες που διαβιούν στο εξωτερικό» που θα ισχύσει από τις μεθεπόμενες εκλογές, δίχως όμως να γίνει περισσότερο συγκεκριμένος. Εμφαση έδωσε στη «Συμφωνία κοινωνικών ασφαλίσεων» που θα υπογράψει σήμερα με την αυστραλιανή κυβέρνηση, εκφράζοντας προκαταβολικά την ικανοποίησή του και προεξοφλώντας ότι θα «θα αποβεί προς όφελος της ελληνικής ομογένειας». Μίλησε για «ευνοϊκές ρυθμίσεις» από τις οποίες θα επωφεληθούν «αρκετές χιλιάδες συμπατριώτες μας» και για «πλήρη συνταξιοδοτικά δικαιώματα», δίχως όμως να δώσει περισσότερα στοιχεία.

Κατά τα λοιπά, ο Κ. Καραμανλής παρουσίασε μια ειδυλλιακή εικόνα για την κατάσταση στη χώρα μας και το ρόλο της στην ΕΕ και τα Βαλκάνια, ενώ επανέλαβε τις θέσεις της κυβέρνησης όσον αφορά «την ενθάρρυνση της ευρωπαϊκής προσαρμογής της Τουρκίας», «την εύρεση κοινά αποδεκτής λύσης στην εκκρεμότητα της ονομασίας της ΠΓΔΜ», κάτι που, όπως είπε, θα διευκολύνει και την πορεία στους ευρωατλαντικούς θεσμούς, ενώ υποστήριξε την επανένωση της Κυπριακής Δημοκρατίας «στο πλαίσιο μιας βιώσιμης και λειτουργικής λύσης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ