Κυριακή 8 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ
Πρόταση αντίστασης και διεξόδου από το ΚΚΕ

Την πολιτική πρόταση του Κόμματος μπροστά στις εκλογές θα παρουσιάσει αύριο η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ σε εκδήλωση της Αχτίδας Υγείας - Πρόνοιας της ΚΟΑ

Αντιδρώντας στο λαϊκό χαράτσωμα στην Υγεία, οι εργαζόμενοι του «Ευαγγελισμού» απέκλεισαν τον περασμένο Δεκέμβρη τα ταμεία του νοσοκομείου
Αντιδρώντας στο λαϊκό χαράτσωμα στην Υγεία, οι εργαζόμενοι του «Ευαγγελισμού» απέκλεισαν τον περασμένο Δεκέμβρη τα ταμεία του νοσοκομείου
«Ψήφισε ΚΚΕ. Εσύ που δημιουργείς με τη δουλιά σου τον πλούτο έχεις δικαίωμα για αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύγχρονο σύστημα Υγείας - Πρόνοιας με πλήρη δουλιά και πλήρη δικαιώματα. Μη συμβιβάζεσαι με τίποτα λιγότερο από τις ανάγκες σου. Σκέψου. Εχεις το δίκιο με το μέρος σου. Πάλεψε να το κατακτήσεις. Εμπιστέψου τη δύναμή σου. Δεν είσαι μόνος. Το ΚΚΕ είναι ο συνεπής οργανωτής και συμπαραστάτης των λαϊκών αγώνων. Για να γίνει νόμος το δίκιο σου. Για την προοπτική. Δώσε με την ψήφο σου δύναμη στο ΚΚΕ, στη δύναμή σου. Για το σήμερα και το αύριο. Για σένα και την οικογένειά σου».

Με το παραπάνω κάλεσμα να κυριαρχεί στην κεντρική προκήρυξη και αναδεικνύοντας τη ραγδαία ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση της Υγείας σε βασικό κριτήριο ψήφου στις επικείμενες εκλογές, η Αχτίδα Υγείας - Πρόνοιας της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας του ΚΚΕ διοργανώνει αύριο, Δευτέρα, στις 7 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Τιτάνια» (Πανεπιστημίου 50-52) εκδήλωση με θέμα «Οι εκλογές και η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ», με ομιλήτρια την Αλέκα Παπαρήγα, ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος.

Βαθαίνουν οι αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις

Η αναγκαιότητα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να πληρώσουν και στην κάλπη για την «ανθυγιεινή» πολιτική τους σε βάρος της εργατικής λαϊκής οικογένειας, επιβεβαιώνεται από την ίδια την πείρα που έχουν αποκομίσει οι εργαζόμενοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα από τη δικομματική εναλλαγή. Στο χώρο της Υγείας τα τελευταία χρόνια προχωράνε με αμείωτους ρυθμούς οι ιδιωτικοποιήσεις και η εμπορευματοποίηση. Οι εργαζόμενοι καλούνται να πληρώνουν περισσότερα χρήματα, άμεσα, ή έμμεσα μέσα από τα ασφαλιστικά ταμεία, για υπηρεσίες Υγείας είτε στον ιδιωτικό είτε στο δημόσιο τομέα, ο οποίος θα λειτουργεί και αυτός με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.

Το κράτος, που θα πρέπει να έχει την ευθύνη της χρηματοδότησης και της λειτουργίας ενός αποκλειστικά δημόσιου συστήματος Υγείας, «νίπτει τας χείρας» του. Αναλαμβάνει μόνο το ρυθμιστικό ρόλο για την «εύρυθμη λειτουργία» μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού, ενισχύοντας επί της ουσίας τις ιδιωτικές επιχειρήσεις, εξασφαλίζοντας υψηλό επίπεδο κερδοφορίας.

Ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη

Και ενώ τα λεγόμενα και οι πράξεις της κυβέρνησης και του υπουργού Υγείας δείχνουν ότι οι ασθενείς θα βάλουν ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη, για προπαγανδιστικούς μόνο λόγους λένε ότι «θα διατηρηθεί ο δημόσιος χαρακτήρας του συστήματος».

Αυτός ο «δημόσιος» χαρακτήρας είναι ψευδεπίγραφος, αφού είναι εμπορευματοποιημένος και δεν είναι δωρεάν. Οι εργαζόμενοι πληρώνουν άμεσους, έμμεσους και ειδικούς φόρους, ασφαλιστικές εισφορές, εισιτήρια στα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων, στα απογευματινά ιατρεία, για οδοντιατρική φροντίδα και περίθαλψη, για εργαστηριακές εξετάσεις και άλλες θεραπείες (φυσικοθεραπείες, λογοθεραπείες, κλπ.) που δεν καλύπτουν καθόλου ή πλήρως τα ασφαλιστικά ταμεία, για φάρμακα, για αποκλειστικές νοσοκόμες, κλπ.

Επίσης, μαζί με τις «δημόσιες» υπηρεσίες Υγείας λειτουργούν και αυτές των ασφαλιστικών ταμείων (πολυιατρεία του ΙΚΑ και άλλων οργανισμών), αλλά και ο εύρωστος ιδιωτικός τομέας, που τροφοδοτείται από τις ανεπάρκειες των προαναφερόμενων υπηρεσιών και αποκομίζει κέρδη εκμεταλλευόμενος τα προβλήματα υγείας των λαϊκών οικογενειών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ