Κυριακή 8 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ταχύτατοι όταν καταδικάζουν απεργίες

Λίγα λεπτά πριν τα μεσάνυχτα, ο πρόεδρος του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πειραιά Αθανάσιος Θεοφάνης, έκρινε την Πέμπτη παράνομη την απεργία που είχε κηρύξει για προχτές, Παρασκευή, το Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά στα εργολαβικά συνεργεία των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά. Η αγωγή είχε κατατεθεί το μεσημέρι της ίδιας μέρας από τέσσερις εργολάβους που αξίωναν να χαρακτηριστεί η απεργία παράνομη και καταχρηστική. Στις 3 μ.μ. θυροκολλήθηκε - την είδε τυχαία η καθαρίστρια του Συνδικάτου και ενημέρωσε τηλεφωνικά τους συνδικαλιστές - στις 6 το απόγευμα εκδικάστηκε.

Πριν εκδοθεί η απόφαση, τρεις από τους τέσσερις εργολάβους απέσυραν την αγωγή επειδή, κατά δήλωσή τους, τα ονόματά τους είχαν χρησιμοποιηθεί χωρίς οι ίδιοι να το γνωρίζουν. Ο δικαστής ωστόσο ήταν ανένδοτος. Αυτό που βγάζει όμως μάτι είναι το σκεπτικό της καταδικαστικής απόφασης. Το Συνδικάτο, λέει, παρανόμησε γιατί δεν όρισε προσωπικό ασφαλείας στις εγκαταστάσεις του ναυπηγείου (!) οι οποίες βέβαια έχουν μόνιμο προσωπικό ασφαλείας και επιπλέον οι εργολάβοι δεν έχουν εκεί εγκαταστάσεις.

Οι δικαστικές αρχές, την υπόθεση για το ναυάγιο του «ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΜΙΝΑ» την ...«πάλευαν» επί 7 χρόνια και αυτό για να «βγάλουν» τελικά «λάδι» τους εφοπλιστές, που έστειλαν στον πάτο μαζί με το σαπιοκάραβό τους 80 ανθρώπους. Για τη ΡΙΚΟΜΕΞ με 40 νεκρούς, χρειάστηκαν ακόμα περισσότερο χρόνο για να αθωώσουν εντέλει τους πάντες. Και στις δύο υποθέσεις, σωρεία στοιχείων βοούσαν ότι ήταν καθαρά εγκλήματα. Μόνο όταν πρόκειται για τους εργάτες, είτε με κυβέρνηση της ΝΔ είτε του ΠΑΣΟΚ η Δικαιοσύνη και ταχύτατη είναι και καταλήγει σε βολικές για τους κατηγόρους αποφάσεις. Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ