Παρασκευή 13 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Πράσινη λάσπη με ... «ροζ» πιτσίλες

Χτες στην εφημερίδα «Αυγή» δημοσιεύτηκε ένα κείμενο πραγματικά μνημειώδες. Ενα κείμενο:

  • Που υιοθετεί, αναπαράγει και υποστηρίζει τις συκοφαντίες του Πάγκαλου κατά του ΚΚΕ, με τρόπο και με πάθος που δεν το έχει πράξει ούτε η ίδια η Χαριλάου Τρικούπη!
  • Που όμοιό του, τόσο «αλληλέγγυο» στις μεθόδους του Πάγκαλου, δεν έχει αποτολμήσει να δημοσιεύσει καμία (μα καμία!) εφημερίδα (συμπεριλαμβανομένων ακόμα και των πιο φιλικών προς το ΠΑΣΟΚ εφημερίδων) από την ημέρα που ο υβριστής ξεκίνησε την εκστρατεία λάσπης κατά του ΚΚΕ.
  • Που υπό τον τίτλο «Τον... Γερμανό για το "Γερμανό" κάνει το ΚΚΕ», όχι μόνο «φωνάζει» πως ενστερνίζεται τη γνωστή προβοκάτσια, αλλά και φτάνει να εγκαλεί το ΚΚΕ ότι δεν μπορεί να αποδείξει πως δεν είναι ...ελέφαντας.
  • Που προσπερνάει με τέτοια (ενδεικτική για την ευφυΐα του συντάκτη) ευκολία τα στοιχεία με τα οποία το ΚΚΕ απάντησε στην προβοκάτσια, ώστε να μη μένει καμία αμφιβολία πως ανάμεσα στην αλήθεια, από τη μια, και σε αυτούς που επιδίδονται στον γκαιμπελισμό ότι «το ΚΚΕ και η ΝΔ έχουν κοινές επιχειρήσεις», από την άλλη, η εφημερίδα του ΣΥΝ έχει διαλέξει να στοιχηθεί με τους λουόμενους στο βούρκο του γκαιμπελισμού!

Ενα τέτοιο κείμενο αξίζει να μείνει στην ιστορία! Το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να το αναδημοσιεύσουμε στο μεγαλύτερο μέρος του. Θαυμάστε το:

*

«Για την αγοραπωλησία της "Γερμανός" από την COSMOTE ευθύνεται... η Ευρωπαϊκή Ενωση! Κατ' ουσίαν, αυτό λέει ο χθεσινός "Ριζοσπάστης", προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Επικαλείται τη δήλωση του βουλευτή Αγγελου Τζέκη, ο οποίος στις 13/12/06, δήλωνε στη Βουλή ότι "η εξαγορά της εταιρείας Γερμανός κινήθηκε σε αυτό το περιβάλλον αγοραπωλησιών, το οποίο καθορίζουν οι εξελίξεις του ανταγωνισμού που επιβάλει η Ε.Ε.", επισημαίνοντας το κοινότοπο, ότι, δηλαδή, τέτοιου είδους αγοραπωλησίες εξυπηρετούν τα διάφορα συμφέροντα.

Χαρακτηριστικό της στάσης του ΚΚΕ είναι ότι αρκετούς μήνες μετά, στις 22/6/07, αντιλαμβανόμενο την ύποπτη "απουσία" του, έβαλε την Ελπίδα Παντελάκη να πει στη Βουλή ότι στην υπόθεση υπάρχει κάτι "άλλο πονηρό, μυστικό...".

Στο ίδιο ρεπορτάζ ο "Ριζοσπάστης", επιμένει στις κατηγορίες περί προβοκάτσιας και σχεδίου της Χαριλάου Τρικούπη, κάνοντας λόγο για κοινούς συκοφάντες. Συν τοις άλλοις, κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ ότι "αυτοί που ξεπούλησαν το 67% του ΟΤΕ δεν έχουν κανένα ηθικό έρμα και καμία αναστολή να φτάσουν στο απόλυτο ψεύδος".

Για την ταμπακέρα, λοιπόν, των καταγγελιών του Θ. Πάγκαλου, δεν απαντάει τίποτα ο Περισσός. Ενώ τη... μπάλα στην κερκίδα πέταξε η κ. Παπαρήγα, όταν της ζητήθηκε χθες από δημοσιογράφους να σχολιάσει τα όσα λέει ο πρώην υπουργός: "Εμείς με αμείωτη ένταση θα συνεχίσουμε τη συζήτηση και τη δράση μας για την Παιδεία, την Υγεία, την ανεργία, για τις ιδιωτικοποιήσεις, για τις ΝΑΤΟϊκές εγκαταστάσεις που επεκτείνονται στην Ελλάδα, για το σύστημα της αντιπυραυλικής άμυνας, για το Κυπριακό και το Αιγαίο. Αυτά θα συζητήσουμε. Η συζήτηση και η αντιπαράθεση εκεί πρέπει να γίνει, κι αυτά είναι άλλωστε και τα ζητήματα που ενδιαφέρουν το λαό" (...)».

(«Αυγή», 12/7/2007)

***

Για την εφημερίδα του ΣΥΝ, τα πράγματα, λοιπόν, είναι ξεκάθαρα:

*

α) Τα λεγόμενα του Πάγκαλου δεν είναι ύβρεις, δεν είναι συκοφαντία, δεν είναι λάσπη, δεν είναι προβοκάτσια. Είναι απλώς «κατηγορίες», μάλλον ...«στοιχειοθετημένες» (!) και προφανώς ...«έγκυρες» (!), από τη στιγμή που το ΚΚΕ και ο «Ρ» προσπαθούν να «δικαιολογήσουν τα - κατά την «Αυγή» - αδικαιολόγητα»...

*

β) Η θέση του ΚΚΕ πως η αρχή, η βάση, η αιτία, η μήτρα του σκανδάλου είναι το ξεπούλημα του ΟΤΕ, δεν είναι - κατά την «Αυγή» - παρά ένα «κοινότοπο» επιχείρημα, που σημαίνει ότι για την «Αυγή» το «ουσιώδες» και το «αριστερό» είναι η... διαπραγμάτευση για το τίμημα του κάθε φορά ξεπουλήματος...

*

γ) Οι απαντήσεις των βουλευτών του ΚΚΕ και οι τοποθετήσεις τους ενάντια στην εξαγορά του «Γερμανού» από την «Cosmote» δεν αποτελούν για την «Αυγή» επαρκή στοιχεία, δεν καταρρίπτουν την προβοκάτσια, αλλά, αντίθετα, καθιστούν ακόμα πιο «ύποπτη» (!!!) τη στάση του Κόμματος, αφού - κατά τον «αστυνόμο Σαΐνη» της «Αυγής» - τα όσα είπαν στη Βουλή οι κομμουνιστές βουλευτές τα είπαν όχι γιατί τα πίστευαν, όχι γιατί αυτή είναι η θέση του ΚΚΕ, αλλά γιατί τους «έβαλε» το ΚΚΕ να τα πουν, ώστε να αποκτήσει «άλλοθι»!

*

δ) Η τοποθέτηση της Αλέκας Παπαρήγα (που προηγουμένως είχε απαντήσει για το θέμα «Γερμανός» παραπέμποντας στο «Ρ» - αλλά αυτό ...διέφυγε της «Αυγής») ότι η πολιτική αντιπαράθεση στην προεκλογική περίοδο δεν πρέπει να οδηγηθεί εκεί που επιθυμούν οι λασπολόγοι, στο βούρκο και την προβοκάτσια, αλλά να αναδείξει τα πραγματικά λαϊκά, κοινωνικά προβλήματα, δεν είναι παρά μια τακτική που ρίχνει «την μπάλα στην κερκίδα». Αντίθετα - κατά την εφημερίδα του ΣΥΝ - η «ταμπακέρα» της πολιτικής μας ζωής είναι η λάσπη του Πάγκαλου!

***

Είναι υπόθεση της ηγεσίας του ΣΥΝ να σταθμίσει με ποιο είδος «αντιπαράθεσης» ενάντια στο ΚΚΕ συντάσσεται η εφημερίδα του.

Και είναι δικαίωμα των κομμουνιστών, των φίλων του Κόμματος, των απλών ανθρώπων της Αριστεράς, όλου του κόσμου που ανεξάρτητα από εκλογική συμπεριφορά έχει διαπιστώσει τις βρώμικες μεθόδους του ΠΑΣΟΚ εναντίον του ΚΚΕ, να θυμούνται αυτό το κείμενο. Και κυρίως να το θυμούνται όταν οι εκπρόσωποι του ΣΥΝ και οι γραφιάδες τους στην «Αυγή» θα υποδύονται τους θλιμμένους και θα οικτίρουν το ΚΚΕ ότι «δε θέλει την ενότητα» με τους λασπολόγους του, δηλαδή μαζί τους...


Γράφει
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ