Παρασκευή 13 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στην Αμερική για μεταμόσχευση ο Αρχιεπίσκοπος

Μετά τις 15 Αυγούστου αναμένεται να μεταφερθεί στο Μαϊάμι των ΗΠΑ ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος προκειμένου να υποβληθεί σε μεταμόσχευση ήπατος - αν η πορεία της υγείας του εξελιχθεί ομαλά. Οπως ανακοινώθηκε χτες σε συνέντευξη Τύπου των θεραπόντων ιατρών, παρουσία του καθηγητή Χειρουργικής και Μεταμοσχεύσεων Α. Τζάκη, η απόφαση αυτή πάρθηκε προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ηπατική ανεπάρκεια αλλά και ο όγκος στο ήπαρ.

«Το ήπαρ είναι σε στάδιο έτοιμο να χάσει την ισορροπία του. Επελέγη η λύση της αντικατάστασης του ήπατος και η εξαίρεση του όγκου με την ίδια εγχείρηση», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Α. Τζάκης. Οι θεράποντες γιατροί πήραν την απόφαση αυτή προκειμένου να αποφευχθεί η επέκταση του όγκου ή μετάσταση. Σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων για τις πιθανότητες επιτυχίας της μεταμόσχευσης, με δεδομένη την ηλικία του αρχιεπισκόπου και το μεγάλο μέγεθος του όγκου, ο Α. Τζάκης ανέφερε ότι η ηλικία δεν είναι αντένδειξη και δήλωσε αισιόδοξος για την εξέλιξη της μεταμόσχευσης.

Επισήμανε πάντως ότι ο αρχιεπίσκοπος πρέπει να υποβληθεί σε επισταμένο προεγχειρητικό έλεγχο. Σε ό,τι αφορά την εξεύρεση του αναγκαίου μοσχεύματος για τη μεταμόσχευση του αρχιεπισκόπου, ο Α. Τζάκης ανέφερε ότι στην Αμερική η διανομή των μοσχευμάτων γίνεται διαφορετικά και ότι με δεδομένο το μέγεθος του όγκου στο ήπαρ, ο αρχιεπίσκοπος μπαίνει στην κορυφή της λίστας. Οι γιατροί χαρακτήρισαν επιτυχή την αντιμετώπιση του όγκου στο παχύ έντερο και τη μετεγχειρητική πορεία του αρχιεπισκόπου και εκτίμησαν ότι είναι πιθανόν να βγει από το νοσοκομείο σε λίγες μέρες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ