Παρασκευή 13 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ταύτιση στο τετράγωνο

Ενα από τα εφευρήματα της - γκαιμπελικού τύπου - προπαγάνδας του ΠΑΣΟΚ σε βάρος του ΚΚΕ ήταν και η λάσπη για τη δήθεν ταύτιση του Κόμματος με την κυβέρνηση της ΝΔ στο θέμα των ομολόγων. Το ψέμα βέβαια έχει πολύ κοντύτερα ποδάρια από αυτά που θα ήθελε το ΠΑΣΟΚ. Γιατί το ποιος ταυτίστηκε με ποιον και σ' αυτό το ζήτημα, αποκαλύφθηκε περίτρανα όταν το ΚΚΕ κατέθεσε πρόταση νόμου στη Βουλή, απαιτώντας να επιστραφούν στα Ταμεία όλα τα κλεμμένα από το 1950, οπότε και ξεκίνησε το διαχρονικό ροκάνισμα των αποθεματικών τους.

ΝΔ και ΠΑΣΟΚ απέρριψαν την πρόταση νόμου του ΚΚΕ. Και όχι μόνο αυτό, αλλά στη σχετική συζήτηση, τόσο στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, όσο και στην Ολομέλεια, χρησιμοποίησαν τα ίδια ακριβώς επιχειρήματα. Η πρόταση του ΚΚΕ «προκαλεί δυσβάστακτη επιβάρυνση του προϋπολογισμού» και «αντιτίθεται στο Σύνταγμα, αφού προκαλεί επιβάρυνση του Δημοσίου» ισχυρίστηκε ο εισηγητής της ΝΔ Π. Μελάς στην Ολομέλεια, προσθέτοντας ότι «τα οικονομικά ποσά υπολογίζονται στα 70 εκατομμύρια ευρώ» και «η οικονομία δεν μπορεί να καλύψει σφάλματα 50 ετών».

Λίγες μέρες πριν, στην Επιτροπή, ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ, Η. Αντωνακόπουλος, εκτίμησε ότι η πρόταση νόμου του ΚΚΕ θα οδηγήσει σε «κοινωνική αδικία», αφού για την υλοποίησή της θα επιβαρυνθούν οι πολίτες (το ΚΚΕ έκανε ξεκάθαρα λόγο για αποκλειστική επιβάρυνση κράτους - εργοδοτών), γιατί θα απαιτηθεί αύξηση της έμμεσης φορολογίας και πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να γίνεται λόγος γενικά και αόριστα για «παρελθόν». Το ΚΚΕ με την πρόταση νόμου έβαζε ένα ακόμη ζήτημα: Την κατάργηση της αντιασφαλιστικής νομοθεσίας ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και τη διεύρυνση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων. Περιττό να σημειώσουμε ότι και οι δυο κατάπιαν τη γλώσσα τους...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ