Παρασκευή 13 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Επίσκεψη στο Δημαρχείο Πολίχνης

Να ενημερώσουν το λαό και να οργανώσουν την αντίδρασή του στη νέα αποκέντρωση που «ετοιμάζεται» και θα προχωρήσει παραπέρα τις αντιδραστικές αλλαγές στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κάλεσε το δήμαρχο και τους δημοτικούς συμβούλους της Πολίχνης η Αλέκα Παπαρήγα, στη διάρκεια της συνάντησης που έγινε στο Δημαρχείο, χτες το απόγευμα.

Ο δήμαρχος Πολίχνης Κώστας Θεοδωρίδης καλωσόρισε την αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, «στην πόλη της προσφυγιάς και της διεκδίκησης», που ο λαός της δέχεται με μεγαλύτερη ένταση τις επιπτώσεις της αντιλαϊκής πολιτικής ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Μια επίθεση που εκφράζεται με την αυξημένη ανεργία, το οξυμένο κυκλοφοριακό πρόβλημα, την άναρχη και αυθαίρετη δόμηση, τη μόλυνση του περιβάλλοντος, την έλλειψη ελεύθερων χώρων, τις δραματικές ελλείψεις υποδομών πρωτοβάθμιας περίθαλψης, αλλά και σχολικής στέγης που έχει ως αποτέλεσμα όλα τα λύκεια του δήμου να λειτουργούν σε διπλοβάρδια.

«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει γίνει η χωματερή όλων των αρμοδιοτήτων που δίνονται χωρίς τους αντίστοιχους πόρους», είπε ο δήμαρχος Πολίχνης και περιέγραψε τις προσπάθειες που κάνει η αγωνιστική διοίκηση του δήμου να λειτουργήσει φιλολαϊκά μέσα στο ασφυκτικό περιβάλλον που έχουν δημιουργήσει ΝΔ, ΠΑΣΟΚ αλλά και ΣΥΝ, με τις αλλαγές στο χαρακτήρα του θεσμού.

Ενδεικτικά, μεταξύ άλλων, ανέφερε την αξιοποίηση και απόδοση στο λαό της Πολίχνης ενός δασυλλίου έκτασης 154 στρεμμάτων, την έναρξη αθλητικών έργων που έμεναν για χρόνια στα χαρτιά κλπ. Ταυτόχρονα, η διοίκηση του δήμου αγωνιστικά διεκδικεί να αποδοθεί στο δήμο το σύνολο της έκτασης (περισσότερα από 600 στρέμματα) του στρατοπέδου Καρατάσου ώστε να αξιοποιηθεί για τη δημιουργία χώρων πράσινου, αθλητισμού και πολιτισμού που τόσο έχει ανάγκη ο εργαζόμενος λαός της περιοχής. Αντιτάσσεται στην αξιοποίηση των ελεύθερων χώρων μέσω ΣΔΙΤ. Παλεύει για να μην υλοποιηθεί η εγκατάσταση Κέντρου Υψηλής Τάσης της ΔΕΗ στο στρατόπεδο του Παύλου Μελά και διεκδικεί την ένταξη της περιοχής της Νικόπολης στο δίκτυο ύδρευσης της ΕΥΑΘ χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση των πολιτών.

Νωρίτερα, η Αλέκα Παπαρήγα συναντήθηκε με εκπροσώπους του Συλλόγου Εργαζομένων στους ΟΤΑ και τις Δημοτικές Επιχειρήσεις του Νομού Θεσσαλονίκης και εργαζόμενους των Δημοτικών Ωδείων που δέχονται τις επιπτώσεις από την πολιτική υποχρηματοδότησης της ΤΑ, αλλά και τις γενικότερες αλλαγές που προωθούνται με στόχο τη μετατροπή της σε ΑΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ