Σάββατο 28 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Επιχειρηματικός κλοιός στην Πίνδο

Η Πίνδος αξιοποιείται... Την ώρα που όλη η Ελλάδα φλέγεται, όταν πανέμορφα δάση της χώρας καταστρέφονται και οι κάτοικοι μετρούν ανυπολόγιστες καταστροφές, την ώρα που χάνονται ανθρώπινες ζωές, σαν συνέπεια και αποτέλεσμα της εφαρμογής των δασοκτόνων πολιτικών, την ώρα ακριβώς αυτή, κυβερνητικοί παράγοντες υποστήριζαν ότι «ο άνεμος της δημιουργίας και της αισιοδοξίας που φυσάει σε ολόκληρη την Ελλάδα, διώχνοντας κάθε στείρο και παλιό, φτάνει και στην Πίνδο...».

Ο μακάβριος αυτός λόγος ανήκει στον υφυπουργό Οικονομίας Χ. Φώλια, και αφορά βέβαια την επιχειρηματική ...αξιοποίηση του ορεινού όγκου της Πίνδου (αλλά και άλλων όμορων περιοχών), στα πλαίσια των εργασιών της 5ης συνεδρίασης της επιτροπής παρακολούθησης του ολοκληρωμένου προγράμματος «Βιώσιμη Ανάπτυξη της Πίνδου», που πραγματοποιήθηκε στις 26-27/7/07 στο Βουλγαρέλι Αρτας.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρέθεσε ο Χ. Φώλιας, το έργο των επιχειρηματιών έχει προχωρήσει... Οπως είπε, στο πρόγραμμα «Πίνδος» έχουν ήδη ενταχθεί 143 έργα, προϋπολογισμού 98 εκατ. ευρώ, και έχουν ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων (ΠΔΕ) έργα προϋπολογισμού 88 εκατ. ευρώ. Το πρόγραμμα επεκτείνεται και προς τις όμορες περιοχές. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση και μετά από εισήγηση του υφυπουργού, αποφασίστηκε ομόφωνα η ένταξη στο Πρόγραμμα των Νομών Ευρυτανίας και Θεσπρωτίας, καθώς και οι περιοχές του Βοΐου του Νομού Κοζάνης και της Λάκας Σούλι και Πωγωνίου του Νομού Ιωαννίνων. Και όλα αυτά, κατά τον υφυπουργό Οικονομίας, δημιουργούν συνθήκες βιώσιμης και αειφόρου ανάπτυξης. Προκειμένου να ευοδωθούν οι επιχειρηματικές επιδιώξεις της «ιδιωτικής πρωτοβουλίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ