Τρίτη 21 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Με το ίδιο νόμισμα...

Παπαγεωργίου Βασίλης

Η ατμοσφαιρική ρύπανση εξακολουθεί να «ποτίζει» με δηλητήρια τους κατοίκους του Λεκανοπεδίου Αττικής, υποθηκεύοντας ανεπανόρθωτα την υγεία τους. Το φανερώνει το γεγονός ότι χτες το ίδιο το ΥΠΕΧΩΔΕ υποχρεώθηκε να εκδώσει για άλλη μια φορά (φτάνοντας τις δεκαέξι φέτος το καλοκαίρι) συστάσεις για υπερβάσεις του όζοντος...

Οπως φαίνεται και από τις ετήσιες Εκθέσεις του ΥΠΕΧΩΔΕ για την ατμοσφαιρική ρύπανση στην Αθήνα της τελευταίας τουλάχιστον δεκαετίας, το νέφος δεν αποτελεί πλέον «προνόμιο» μόνο του κέντρου της πόλης. Αγγίζει πια όλες τις συνοικίες: Από τις δυτικές και τον Πειραιά, ως τις βόρειες και βορειοανατολικές, όπως η Λυκόβρυση, το Μαρούσι, η Αγία Παρασκευή και η Νέα Σμύρνη.

Το νέφος φουντώνει, καθώς οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, οι οποίες εναλλάσσονται στην κυβερνητική εξουσία, αρκούνται μόνο στο να ...καταγράφουν το φαινόμενο! Και ακόμη χειρότερα: Στο πλαίσιο της πολιτικής τους παίρνουν αποφάσεις που εξυπηρετούν τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου και το γιγαντώνουν: Εμπορευματοποιούν και τσιμεντώνουν τους τελευταίους ελεύθερους χώρους και τα περιαστικά δάση, ευνοούν τη χρήση του ΙΧ έναντι των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, αρνούνται να κάνουν ελέγχους στις ρυπογόνες βιομηχανίες.

Να, λοιπόν, ένας ακόμη λόγος για να τους πληρώσουν στις επικείμενες εκλογές οι κάτοικοι της νεφόπληκτης πρωτεύουσας -στην κυριολεξία τούτη τη φορά - με το ίδιο νόμισμα: Να τους μαυρίσουν!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ