Τρίτη 21 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΚΛΟΓΕΣ 2007
«Εφυγε» ο αγωνιστής Κώστας Νάσσης

«Εφυγε» χτες ο αγωνιστής Κώστας Νάσσης, πρώην πρόεδρος του Αγροτικού Κόμματος Ελλάδας, που εκλέχτηκε βουλευτής, σε συνεργασία του ΑΚΕ με το ΚΚΕ, μετά τη μεταπολίτευση. Η κηδεία του γίνεται σήμερα Τρίτη ώρα 6 μ.μ. από το νεκροταφείο Κηφισιάς.

Με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου για το θάνατο του αγωνιστή Κώστα Νάσση, το ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένειά του και συνεχίζει:

Τα στελέχη και τα μέλη του ΚΚΕ θα θυμούνται πάντα τη συνέπεια και την ανιδιοτέλεια με την οποία υπερασπίστηκε ο Κ. Νάσσης τα συμφέροντα της φτωχής και μεσαίας αγροτιάς σε φυλακές και εξορίες, από τη θέση του προέδρου του Αγροτικού Κόμματος Ελλάδας, καθώς και από άλλες θέσεις του λαϊκού κινήματος που βρέθηκε. Η ακράδαντη πίστη του Κ. Νάσση και οι αγώνες του για να αναπτυχθεί και να δυναμώσει η συνεργασία της αγροτιάς με την εργατική τάξη και στην κοινή προοπτική, αποτελούν μια σπουδαία παρακαταθήκη.

Ο Κ. Νάσσης γεννήθηκε στο χωριό Παρακάλαμος Ιωαννίνων Ηπείρου, από γονείς αγρότες. Από νέος δραστηριοποιήθηκε στο συνεταιριστικό κίνημα της Ηπείρου. Πήρε μέρος στον Ελληνοϊταλικό πόλεμο και στη συνέχεια στην Εθνική Αντίσταση, μέσα από τις γραμμές της οποίας αναδείχτηκε ηγετικό στέλεχος του Αγροτικού Κόμματος Ελλάδας. Για την πατριωτική του αυτή δράση διώχτηκε, εξορίστηκε και εκτοπίστηκε για 11 ολόκληρα χρόνια. Ενώ συνελήφθη και εξορίστηκε και από τη χούντα. Την ίδια δοκιμασία πέρασε και η αγωνίστρια γυναίκα του Χαρίκλεια.

Το 1981 εκλέγεται βουλευτής Αθηνών, συνεργαζόμενος με το ΚΚΕ, όπως και το 1985 -'89. Το 1984 εκλέχτηκε ΓΓ του ΑΚΕ. Επίσης, εκλέχτηκε πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας. Μέχρι την τελευταία στιγμή της ζωής του στάθηκε αγωνιστής για τα κοινά συμφέροντα της μικρομεσαίας αγροτιάς και της εργατικής τάξης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ