Τρίτη 21 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΚΛΟΓΕΣ 2007
Αναστέλλονται άδειες, απαγορεύονται προσλήψεις

Με ανεκτικότητα θα εφαρμοστεί ο νόμος που προβλέπει την ανάκληση των αδειών των δημόσιων υπαλλήλων στην περίπτωση προκήρυξης εκλογών.

Σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν το υπουργείο Εσωτερικών και η ΑΔΕΔΥ, μετά από συνάντηση του υπουργού Π. Παυλόπουλου και του προέδρου Σπ. Παπασπύρου, επισημαίνεται ότι «για τους υπαλλήλους, τα καθήκοντα των οποίων δε συνυφαίνονται άρρηκτα με την προετοιμασία των επικείμενων εκλογών, επιδεικνύεται ανοχή ως προς την επιστροφή τους στα καθήκοντά τους». Σε κάθε περίπτωση όμως, θα πρέπει να έχουν επιστρέψει ως το τέλος του πρώτου δεκαημέρου του Σεπτέμβρη. Οι αρμόδιες προϊστάμενες αρχές είναι αυτές που θα κρίνουν σε ποιες περιπτώσεις υπάρχει ανάγκη επανόδου των υπαλλήλων στην εργασία τους.

Στο μεταξύ απαγορεύονται κατά την προεκλογική περίοδο προσλήψεις και μεταβολές στην υπηρεσιακή κατάσταση των υπαλλήλων. Η απαγόρευση ισχύει για το πάσης φύσεως πολιτικό προσωπικό, δηλαδή μόνιμο προσωπικό ή με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου ή αορίστου χρόνου ή με θητεία. Κατ' εξαίρεση επιτρέπεται η πρόσληψη προσωπικού για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών που δημιουργούνται από σεισμούς, πλημμύρες και πυρκαγιές μεγάλης έντασης.

Στη ΔΕΗ

Παγώνει προς το παρόν λόγω της προκήρυξης των εκλογών η διαδικασία της πρόσληψης 142 ατόμων για την πλήρωση αντίστοιχων θέσεων στη ΔΕΗ. Πρόκειται για την προκήρυξη 2/2007 (ΦΕΚ 286/10/8/07 Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ) για 142 θέσεις προσωπικού Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης που αναστέλλεται βάσει της σχετικής εγκυκλίου του υπουργείου Εσωτερικών μετά τη δημοσίευση του ΠΔ για διάλυση της Βουλής και προκήρυξη των εθνικών εκλογών. Νέα προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων θα ανακοινωθεί μετά τις εκλογές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ