Τρίτη 21 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΚΛΟΓΕΣ 2007
ΜΕΓΑΛΟΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ
Ερχεται θύελλα αντιλαϊκών μέτρων

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ

Μπορεί η λαϊκή εντολή να ορίζει κυβερνήσεις, η πολιτική όμως που θα ακολουθήσει η όποια κυβέρνηση μετά τις εκλογές καθορίζεται από την ευρωπαϊκή και ελληνική πραγματικότητα και από τις αλλαγές που χρειάζεται η ελληνική οικονομία και κοινωνία. Αυτή είναι η άποψη, που εν πολλοίς διατυπώνει ο πρόεδρος του ΣΕΒ ενόψει των εκλογών, γνωρίζοντας από πρώτο χέρι ότι τόσο η ΝΔ όσο και το ΠΑΣΟΚ είναι πανέτοιμοι να προχωρήσουν μετεκλογικά, σε νέο κύκλο επίθεσης ενάντια στους εργαζόμενους και τα συμφέροντά τους.

Ο Δ. Δασκαλόπουλος υποστηρίζει την άποψη ότι «οι εκλογές είναι σαφώς προτιμότερες από την ακατάσχετη εκλογολογία», αλλά ταυτόχρονα ως γνήσιος οπαδών των «καθαρών λύσεων» και της ολομέτωπης επίθεσης σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων «καρφώνει» και τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας πως «απομένει να δούμε πόσο, στο πλαίσιο αυτής της προεκλογικής αντιπαράθεσης, θα τεθούν ενώπιον των πολιτών τα πραγματικά προβλήματα, τα κρίσιμα διλήμματα και οι ουσιαστικές προτάσεις για την υπέρβασή τους». Και για να μην υπάρξει το ενδεχόμενο παρανοήσεων, ο εκπρόσωπος της ντόπιας ολιγαρχίας συμπληρώνει ότι «το βέβαιο είναι ότι η νέα κυβέρνηση - όποια κι αν είναι αυτή - θα βρεθεί αντιμέτωπη με αυτά ακριβώς τα προβλήματα και τα διλήμματα που πολύ συχνά δε χωρούν στα προεκλογικά μπαλκόνια».

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

Με αφορμή τη δήλωση του Δ. Δασκαλόπουλου, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ έδωσε στη δημοσιότητα το παρακάτω σχόλιο:

«Ο πρόεδρος του ΣΕΒ με τις δηλώσεις του είπε εκείνο που η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ σκόπιμα αποκρύπτουν προεκλογικά, ενώ στοχεύουν να υλοποιήσουν μετά τις εκλογές, είτε βρεθούν στην κυβέρνηση είτε ως αντιπολίτευση: Οτι εναντίον του λαού επέρχεται θύελλα νέων αντιλαϊκών μέτρων. Η αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ προβάλλει επιτακτικά και για τον παραπάνω λόγο και για να ανοίξει ο δρόμος της φιλολαϊκής προοπτικής που το ΚΚΕ προτείνει στο λαό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ