Τρίτη 21 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Συμφωνία στον τζόγο...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΤΟ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ επιχείρηση συγκάλυψης για το θέμα των αποθεματικών των Ταμείων είναι βέβαιο. Μόνο που η συγκάλυψη δεν έχει να κάνει μόνο με το πόρισμα Ζορμπά.

(Αυτό για το οποίο ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών διαβεβαιώνει ότι δεν επιρρίπτει πολιτικές ευθύνες, μόνο που δεν το δίνει στη δημοσιότητα).

Η μεγαλύτερη επιχείρηση συγκάλυψης όμως είναι κατ' εξοχήν πολιτική και διεκπεραιώνεται από κοινού τόσο από τη Νέα Δημοκρατία όσο και από το ΠΑΣΟΚ και μάλιστα διαμέσου της ...κόντρας τους.

Γιατί το προπέτασμα καπνού του δικομματικού τους καβγά, κρύβει μια απλή, απλούστατη αλήθεια: Οτι και οι δύο συμφωνούν να «παίζονται» τα χρήματα των εργαζομένων στο χρηματιστήριο, οπότε οι απώλειες, τα δομημένα ομόλογα και οι μίζες να αποτελέσουν καθεστώς.

Κι αυτή ακριβώς η αλήθεια είναι που δε θέλουν ούτε για μια στιγμή να συζητηθεί στην προεκλογική περίοδο. Μας θέλουν ψηφοφόρους για τον πιο ...θεσμικό κλέφτη.

ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ η δήλωση του Κώστα Λαλιώτη - από την Αρκαδία παρακαλώ - για τις εκλογές: «Εχουμε το πρόγραμμά μας, τα επιχειρήματά μας, τις δεσμεύσεις μας και θα πείσουμε την πλειοψηφία του ελληνικού λαού».

Αλλωστε, το συγκεκριμένο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ ...φημίζεται για την προσήλωση του στην επιχειρηματολογία και την προγραμματική αντιπαράθεση ως μέσα πολιτικής πάλης. Ουδέποτε ήταν ο άνθρωπος των οξυμένων τόνων, των χαρακτηρισμών και του λαϊκισμού.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ ο Καραμανλής μάλλον έχει αποφασίσει να ...εξουθενώσει τα κορυφαία στελέχη και υπουργούς του κόμματός του στις εκλογές. Ισως για να μην έχουν όρεξη για πολύ - πολύ κριτική μετά τις εκλογές.

Αλλιώς δεν εξηγείται το ότι μεταβάλλει - σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες - την εκλογική περιφέρεια της Α' Αθηνών σε ...αρένα, έτσι όπως διαμορφώνει τις λίστες των υποψηφίων του.


Παπαγεωργίου Βασίλης

Αλογοσκούφης, Μπακογιάννη, Αβραμόπουλος, Παυλόπουλος αλλά και η πρόεδρος της Βουλής Αννα Μπενάκη - Ψαρούδα σε μια περιφέρεια όπου η ΝΔ αναμένεται να έχει απώλεια έδρας. Φανταστείτε τι έχει να γίνει....

Ομως. στην ίδια περιφέρεια δε λείπουν οι γκρίνιες και στο ΠΑΣΟΚ. Οπως ακούγεται καθόλου δεν άρεσε στην Αννα Διαμαντοπούλου το ότι στην Α' Αθήνας θα είναι υποψήφια και η συνονόματή της Διαμαντοπούλου Κατερίνα. Φοβάται μήπως ...μπερδευτούν οι ψηφοφόροι της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ