Τρίτη 21 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Ενα το κριτήριο

Από τον Στάθη Σ. στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
Από τον Στάθη Σ. στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
1. Μία «Πόρσε», λέει, παρέλαβε το Σάββατο έναν πράσινο τηλεοπτικό πρίγκιπα από το «Κάραβελ» για να τον οδηγήσει στο θεσσαλικό κάμπο, καθότι γνήσιο τέκνο της μπαμπακόριζας. Χρόνια πριν απ' αυτόν, ένας άλλος, γαλάζιο γέννημα του Βόλου εκείνος, είχε κινήσει για τον κάμπο κι έπεσε πάνω σε κάτι τρακτέρ που έκαναν μπλόκο. Δεν πρόλαβε να διαμαρτυρηθεί - εκείνος - γιατί τα τρακτέρ τον εμπόδιζαν να δει τη μαμά του κι είχαν σπεύσει στον κάμπο οι τότε «πραίτορες» του πράσινου Ρωμαίου να σκάσουν τα λάστιχα των τρακτέρ. Παλιές ιστορίες, ποιος τις θυμάται. Τώρα ο εκλογικός απόγονος του Ρωμαίου θα φτάσει στον κάμπο χωρίς να τον εμποδίζουν τα τρακτέρ. Πρόοδος γαρ. Η οποία πρόοδος σημαίνει - με βάση τις κοινές γαλαζοπράσινες αποφάσεις και σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ενωσης - ότι αυτός ο κάμπος πρέπει να στεγνώσει. Και από ανθρώπους και από γεννήματα. Με ποια πρόταση πάει ο πρίγκιπας στον κάμπο;

2. Κλασικό και παλιό το κόλπο: Δίνεις χάντρες και καθρεφτάκια και αρπάζεις τον πλούτο του ιθαγενή που και δεν έχει μάθει ακόμα την αξία του και δεν υποψιάζεται τις επιπτώσεις. Αυτό ακριβώς συμβαίνει ξανά και ξανά στην πολιτική σκηνή, τώρα πλέον με ακόμα μεγαλύτερη ένταση, καθώς ο οξυνόμενος ενδοκαπιταλιστικός ανταγωνισμός δεν αφήνει και πολλά περιθώρια στους πολιτικούς υπαλλήλους του. Παρατηρήστε τα ταξίματα: Πάρε 500 ευρώ σύνταξη και βάλε την υπογραφή σου (την ψήφο σου) για να μην πάρουν ποτέ σύνταξη οι επόμενοι. Πάρε 500 ευρώ «ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα» και βάλε την υπογραφή σου (την ψήφο σου) για να μην έχει κανείς μόνιμη και σταθερή δουλιά με πλήρη δικαιώματα.

Νισάφι πια μ' αυτό το κοροϊδιλίκι. Ειδικά για όσους μεγαλώνουν παιδιά. Αντε, πες: «Εγώ καλά περνάω, ρε μεγάλε, και μ' αυτό το σύστημα. Τα βολεύω». Το παιδί σου, ρε μάγκα;

3. Ακου «βουβές» εκλογές. Κι αυτές οι ρωμαϊκές φιέστες κάθε μέρα τι είναι; Σιωπηλές; Οτι είναι βουβό το ΠΑΣΟΚ ως προς την παρουσίαση του προγράμματός του, ναι, έχει μια βάση. Εξηγήσιμη από το γεγονός ότι πρόκειται για ένα πρόγραμμα ταυτόσημο με αυτό της ΝΔ. Κι έχει κάθε λόγο το ΠΑΣΟΚ να κρατά χαμηλούς τόνους σε κάτι τέτοιο. Το άσχημο για το ΠΑΣΟΚ είναι πως κανείς δεν έχει ανάγκη να μάθει τώρα το πρόγραμμά του. Αυτό υλοποιείται ήδη και από τη θέση της αντιπολίτευσης. Με το χέρι βοηθείας που δίνει καθημερινά και στην κυβέρνηση της ΝΔ και -το σημαντικότερο - στο μεγάλο κεφάλαιο.

Διέξοδος; Εστω και τώρα, να κυριαρχήσει το μόνο ασφαλές κριτήριο που δε χωράει στους σχεδιασμούς της αστικής τάξης: Το ταξικό!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ