Τρίτη 21 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΚΛΟΓΕΣ 2007
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Οχημα αντιλαϊκής επίθεσης οι «μεταρρυθμίσεις»

Πανέτοιμη για νέα αντιλαϊκή επίθεση από την επομένη των εκλογών, επιχειρεί προεκλογικά να αποκρύψει τον χαρακτήρα των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων και αλλαγών

Να αποκρύψει τον βαθιά αντιδραστικό και ταξικό χαρακτήρα των «μεταρρυθμίσεων» επιχειρεί προεκλογικά η κυβέρνηση, ενώ είναι πανέτοιμη να τις χρησιμοποιήσει ως «όχημα», για να εξαπολύσει νέα αντιλαϊκή έφοδο από την επομένη των εκλογών.

Διαστρεβλώνοντας πλήρως την πραγματικότητα, η κυβερνητική προπαγάνδα πασχίζει να πείσει ότι οι δρομολογημένες αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις είναι «καλό» για τα λαϊκά στρώματα, επιχειρώντας να εγκλωβίσει τη λαϊκή δυσαρέσκεια και να υφαρπάξει εκ νέου την ψήφο των λαϊκών στρωμάτων. Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να χρησιμοποιήσει την ανανέωση της λαϊκής εντολής ως εν λευκώ εξουσιοδότηση για την επιτάχυνση των αντιλαϊκής επίθεσης, επικαλούμενη μάλιστα ότι αυτός ήταν ο λόγος που προσέφυγε σε πρόωρες εκλογές. Αυτός είναι ο λόγος που ο Κ. Καραμανλής επαναλαμβάνει διαρκώς ότι η συνέχιση και η ολοκλήρωση των «αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων» είναι ο βασικός λόγος που ζητά νέα ισχυρή λαϊκή εντολή. Ολοφάνερος στόχος να τις «νομιμοποιήσει» με τη νωπή λαϊκή εντολή. Την ίδια ώρα βέβαια αποφεύγει συστηματικά και σκόπιμα να αναφερθεί συγκεκριμένα στο περιεχόμενο των δρομολογημένων «μεταρρυθμίσεων».

Τον εκλογικό στόχο της ΝΔ υπηρετούν ταυτόχρονα οι υποσχέσεις για τις παροχές - ψίχουλα με τις οποίες επιδιώκεται η επιδιόρθωση των φιλολαϊκών μασκών που είχε φορέσει στις προηγούμενες εκλογές. Παράλληλα, συμμετέχει με όλες τις δυνάμεις της στη δικομματική πόλωση, επιφυλάσσοντας βέβαια για τον εαυτό της το ρόλο του «καλού», καθώς ενισχύει τα εκβιαστικά διλήμματα και τις ψεύτικες διαχωριστικές γραμμές.

Την εκλογική τακτική περιέγραψε σε αδρές γραμμές ο Κ. Καραμανλής στις ομιλίες του το Σάββατο στην ΚΟ της ΝΔ και την Κυριακή σε κομματική εκδήλωση στη Δράμα και θα υποστηριχτεί με όλα τα μέσα τις επόμενες βδομάδες από το κυβερνών κόμμα.

Ο Κ. Καραμανλής εμφάνισε ως μονόδρομο «το δρόμο των αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων, που ήδη παράγουν χειροπιαστά αποτελέσματα για τη χώρα, για τους πολίτες», υπογραμμίζοντας ότι «αυτή τη στρατηγική ζητάμε να επικυρώσουν, εκ νέου, οι Ελληνες και οι Ελληνίδες, με την ψήφο τους στις 16 Σεπτεμβρίου». Σε κάθε ευκαιρία, επαναλαμβάνει ότι «ζητούμε νέα, ισχυρή λαϊκή εντολή, για να συνεχίσουμε τις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος, για να δώσουμε στις μεταρρυθμίσεις νέα δυναμική, νέα ταχύτητα, νέα διάσταση». Αντιστρέφοντας απόλυτα την πραγματικότητα δε διστάζει να ισχυρίζεται ότι «οι αλλαγές και οι μεταρρυθμίσεις σημαίνουν ανάπτυξη, επενδύσεις, σημαίνουν όλο και περισσότερες θέσεις εργασίας».

Την ίδια στιγμή, όμως, είναι ολοφάνερη η αδυναμία του Κ. Καραμανλή να παρουσιάσει συγκεκριμένα στοιχεία που να υποστηρίζουν τις παραπάνω μεγαλόστομες διακηρύξεις. Ο απολογισμός της γαλάζιας κυβερνητικής θητείας έχει να επιδείξει μόνο γενναία μέτρα για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της κερδοφορίας, και αντίστοιχα μέτρα ανατροπής και κατεδάφισης των δικαιωμάτων των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων. Το μόνο στοιχείο που επισείει από την πρώτη στιγμή για να πείσει για την «ορθότητα» και το «φιλολαϊκό» χαρακτήρα της κυβερνητικής πολιτικής είναι η μείωση της ανεργίας στο 8% από 11,3% το 2004 και τη δημιουργία στο διάστημα αυτό 200.000 νέων θέσεων εργασίας, αποφεύγοντας βέβαια να αναφέρει πόσες είναι σταθερής και μόνιμης απασχόλησης.

Φιλολαϊκές μάσκες...

Προκειμένου να στηρίξει το φιλολαϊκό προσωπείο της κυβέρνησης, δε διστάζει να κάνει «αυτοκριτική», γιατί δεν έκανε όλα όσα τάχα θα ήθελε για τη στήριξη των οικονομικά ασθενέστερων, ενώ ανανεώνει τις διαβεβαιώσεις ότι θα τηρήσει τις δεσμεύσεις που είχε πριν τις προηγούμενες εκλογές!

«Πρώτο βήμα είναι η άμεση νομοθέτηση των ρυθμίσεων που, ήδη, καταθέσαμε, για τη στήριξη των οικονομικά ασθενέστερων», διαβεβαίωσε ακόμα μια φορά, αναφερόμενος στη συγκρότηση Εθνικού Ταμείου Κοινωνικής Συνοχής, τη χορήγηση, από τις αρχές του 2008, του πολυτεκνικού επιδόματος στις τρίτεκνες οικογένειες, τη νέα αύξηση του επιδόματος ανεργίας, του ΕΚΑΣ και των συντάξεων του ΟΓΑ, ενώ δεν παρέλειψε να σημειώσει και την καθιέρωση κατώτατης εθνικής σύνταξης, δίχως τίποτα πιο συγκεκριμένο.

Η ειρωνεία είναι ότι στο «φιλολαϊκό πακέτο» συμπεριέλαβε τις νέες ανατροπές στο Ασφαλιστικό και τις αντιδραστικές αλλαγές στην Παιδεία.

...και ψευτοδιλήμματα

Από την προεκλογική καμπάνια της ΝΔ δε θα μπορούσαν να λείπουν τα εκβιαστικά ψευτοδιλήμματα των εκλογών. Τα διλήμματα της ΝΔ είναι αντιγραφή των διλημμάτων που έθετε η κυβέρνηση Σημίτη: Ιδού πώς τα έθεσε ο ίδιος ο Κ. Καραμανλής: «Θα προχωρήσει η χώρα σε αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που οδηγούν στην πρόοδο του τόπου, ή θα εγκλωβιστεί στο τέλμα και την παρακμή του παρελθόντος; Θα υπάρξει ισχυρή λαϊκή εντολή ώστε να γίνουν οι αναγκαίες αλλαγές, ή θα χαθούν τα βήματα που κερδίσαμε με θυσίες και προσπάθειες των πολιτών;».

Τρία διλήμματα των εκλογών διέκρινε ο Θ. Ρουσόπουλος σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη «Καθημερινή»: «Καραμανλής ή Παπανδρέου; Αλλαγές, μεταρρυθμίσεις ή στασιμότητα στο χθες; Σταθερότητα και σιγουριά για ένα καλύτερο μέλλον ή πισωγυρίσματα και περιπέτειες;».

Σήμερα, συνεδριάζει το Πολιτικό Συμβούλιο της ΝΔ για να επικυρώσει τα γαλάζια ψηφοδέλτια για τα οποία δεν αναμένονται εκπλήξεις, οι οποίες «κρατούνται» για το Επικρατείας... Παράλληλα, ο νέος εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Κ. Αρβανιτόπουλος ανακοίνωσε χτες ορισμένες από τις προεκλογικές συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιήσει ο Κ. Καραμανλής. Συγκεκριμένα, θα μιλήσει στο Αγρίνιο την 1η Σεπτέμβρη, στη Λάρισα στις 2 του μηνός, στο Ηράκλειο στις 10, στη Θεσσαλονίκη στις 12 και η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 14 του ίδιου μήνα. Ο εκπρόσωπος της ΝΔ ανακοίνωσε πως κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ θα επισκεφθεί πολλές ακόμη περιοχές της χώρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ