Τρίτη 25 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Οι Βρετανοί ... «Αχμαντινετζάν»

Επειδή πολλή κουβέντα (ξανα)γίνεται τώρα τελευταία για το Ιράν και τις δυνατότητές του να εξοπλιστεί με ατομική βόμβα αξίζει την προσοχή μας η είδηση που μεταδόθηκε από το πρακτορείο «Ρόιτερς»: Η Βρετανία έχει «στοκάρει» περισσότερους από 100 τόνους πλουτωνίου. Η ποσότητα αυτή, όπως επεξηγούν οι ειδικοί, είναι αρκετή για να κατασκευαστούν περισσότερες από 17.000 ατομικές βόμβες, σαν αυτή που ισοπέδωσε το 1945 το Ναγκασάκι!

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι αυτή η θανάσιμη πρώτη ύλη διπλασιάστηκε μέσα στην τελευταία δεκαετία, ως υποπροϊόν της χρήσης πυρηνικής ενέργειας για ειρηνικούς σκοπούς, από τους αντιδραστήρες παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος.

*

Η είδηση έχει τη σημασία της, γιατί την ίδια στιγμή που Αμερικανοί και Ευρωπαίοι προωθούν ανοιχτά πια την πολιτική παραγωγής ηλεκτρισμού από την πυρηνική ενέργεια, αρνούνται αυτήν την ενεργειακή επιλογή στο Ιράν, κατηγορώντας το ότι έχει κατά νου να κατασκευάσει πυρηνικά όπλα.

Με άλλα λόγια, η πολιτισμένη και κυρίαρχη Δύση δε θέλει να επιτρέψει στο Ιράν να αποκτήσει τη δυνατότητα να τινάξει τον πλανήτη στον αέρα. Αυτό το προνόμιο το κρατά αποκλειστικά και μόνο για τον εαυτό της...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ