Τρίτη 25 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Υποσχέσεις» για προσέγγιση

Οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας συναντήθηκαν αποφεύγοντας να θίξουν τα θέματα που προκαλούν τριβές ανάμεσα στις δύο χώρες

Με υποσχέσεις να δώσουν νέα δυναμική στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και αποφεύγοντας επιμελώς να αναφερθούν σε ζητήματα με καταγεγραμμένες τις διαφωνίες τους, όπως το Κυπριακό και το Αιγαίο, πραγματοποιήθηκε η συνάντηση της υπουργού Εξωτερικών Ντόρας Μπακογιάννη με τον Τούρκο ομόλογό της Αλί Μπαμπατζάν, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη.

«Είμαστε γείτονες, πιστεύουμε ότι πρέπει να εργαστούμε όσο πιο στενά γίνεται για να ενισχύσουμε τις σχέσεις μας στις οποίες ήδη έχουμε πετύχει χειροπιαστά αποτελέσματα» είπε η υπουργός Εξωτερικών μετά τη συνάντηση της Κυριακής και ανέφερε χαρακτηριστικά τη συνεργασία των δύο χωρών στον ενεργειακό και τον οικονομικό τομέα. Ο Τούρκος ομόλογός της από την πλευρά του επισήμανε ότι έχουμε νέες κυβερνήσεις, έχουμε μπροστά μας νέους ορίζοντες και ισχυρή εντολή από τους λαούς μας να συνεχίσουμε προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης των οικονομικών και των πολιτικών σχέσεων.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών πρόσθεσε επίσης ότι συζητήθηκε ένταξη της χώρας του στην ΕΕ, υπενθυμίζοντας ότι η Αγκυρα έχει στο θέμα αυτό την υποστήριξη της Αθήνας, και διευκρίνισε ότι οι δύο πλευρές θα συνεχίσουν να συνεργάζονται προς αυτή την κατεύθυνση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ντόρα Μπακογιάννη δε θέλησε να διαταράξει την ατμόσφαιρα της συνάντησης και φρόντισε να μην αναφερθεί στην πρόσφατη επίσκεψη του Προέδρου της Τουρκίας στα κατεχόμενα της Κύπρου και στα όσα εκεί δήλωσε ο Α. Γκιουλ περί της ύπαρξης δύο κρατών.

Η υπουργός Εξωτερικών προσκάλεσε τον Τούρκο ομόλογό της να επισκεφθεί την Ελλάδα, ενώ ο Μπαμπατζάν επανέλαβε, για μια ακόμη φορά, την τουρκική πρόσκληση για επίσκεψη του Ελληνα πρωθυπουργού στην Τουρκία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ