Τρίτη 25 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Παρέμβαση του ΚΚΕ για το μολυσμένο νερό

Με τον δήμαρχο Αυλίδας συναντήθηκε ο βουλευτής Εύβοιας του Κόμματος Γιώργος Μαρίνος

Ο Γιώργος Μαρίνος (δεξιά) και ο Θανάσης Παππάς (αριστερά) με τον δήμαρχο Αυλίδας
Ο Γιώργος Μαρίνος (δεξιά) και ο Θανάσης Παππάς (αριστερά) με τον δήμαρχο Αυλίδας
Καιρός για χάσιμο δεν υπάρχει αφού τα προβλήματα οξύνονται από την αντεργατική - αντιλαϊκή πολιτική που επελαύνει κατά των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων.

Το ΚΚΕ δεσμεύτηκε ότι, ανεξαρτήτως του αποτελέσματος των εκλογών, θα είναι συνέχεια κοντά στη λαϊκή οικογένεια και στα προβλήματά της. Το αυξημένο ποσοστό, οι χιλιάδες νέοι ψηφοφόροι και η εκλογή κομμουνιστή βουλευτή στην Εύβοια (μετά από 49 χρόνια, όταν είχαν εκλεγεί με την ΕΔΑ οι κομμουνιστές Νότης Καπνίσης και Νίκος Καθαροσπόρης) τοποθετούν τον «πήχη» ψηλά όσον αφορά στις ευθύνες και στα καθήκοντα της δράσης στο εργατικό και λαϊκό κίνημα.

Ακριβώς σ' αυτή την κατεύθυνση η ΝΕ Εύβοιας του ΚΚΕ προγραμματίζει τη δράση της και σ' αυτό το πλαίσιο ο εκλεγμένος βουλευτής Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ, ξεκίνησε σειρά επαφών και συναντήσεων με εργαζόμενους και άλλα λαϊκά στρώματα, πραγματοποιώντας περιοδεία ή συμμετέχοντας σε συσκέψεις, την προηγούμενη Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο στο Αλιβέρι, στην Ιστιαία, στους Ωρεούς, στα Λουτρά Αιδηψού και στην Κάρυστο, ενώ χτες το πρωί, συνοδευόμενος από το Γραμματέα της ΝΕ του Κόμματος, Θαν. Παππά, και τη νομαρχιακή σύμβουλο Σ. Ντούρου, είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Αυλίδας, Χρ. Παύλου. Θέμα της συνάντησης ήταν το μεγάλο πρόβλημα της ρύπανσης του υδροφόρου ορίζοντα από εξασθενές χρώμιο, που έπληξε και την περιοχή του Φάρου Αυλίδας, εξαιτίας της ρύπανσης του Ασωπού από τις ανεξέλεγκτες βιομηχανίες της περιοχής, με αποτέλεσμα το σφράγισμα της γεώτρησης υδροδότησης της περιοχής.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του δημάρχου, ο Δήμος Αυλίδας πάσχει από έλλειψη νερού για μακρά περίοδο και η εξέλιξη αυτή επιδεινώνει την κατάσταση. Ο δήμος, είπε, κάνει προσπάθεια να συνδεθεί με το δίκτυο της ΕΥΔΑΠ, όμως το κόστος μεταφοράς από απόσταση έξι χιλιομέτρων είναι δυσβάσταχτο.

Από το ΚΚΕ θα έχετε κάθε βοήθεια και στην ανάδειξη και στην κατεύθυνση λύσης του προβλήματος, επισήμανε ο Γ. Μαρίνος, τονίζοντας ότι για το ΚΚΕ αποτελεί σημαντικότατο πρόβλημα και έτσι θα αντιμετωπιστεί. Χαρακτηριστικά, αναφερόμενος και στις άλλες περιοχές (Οινόφυτα, Ωρωπό, Θήβα) που αντιμετωπίζουν παρόμοιο πρόβλημα, αλλά και στις βιομηχανίες παραγωγής προϊόντων που χρησιμοποιούν μολυσμένο νερό, είπε ότι ο τόπος μας απ' ό,τι δείχνουν τα στοιχεία έχει δηλητηριαστεί, ως αποτέλεσμα της ανάπτυξης με στόχο το κέρδος. Διαμορφώνεται μια λίαν επικίνδυνη κατάσταση που επεκτείνεται και στη διατροφική αλυσίδα.

Τέλος, ο βουλευτής του ΚΚΕ αναφέρθηκε στο λαϊκό παράγοντα και στο κίνημα που πρέπει να δημιουργηθεί απαιτώντας καθαρό και ποιοτικό πόσιμο νερό, αλλά και να πληρώσουν αυτοί που δημιούργησαν το πρόβλημα και κερδοφορούν ασύδοτα σε βάρος της υγείας των εργαζομένων και του λαού. Επισημαίνοντας τις ευθύνες των κυβερνήσεων μέχρι σήμερα, αναφέρθηκε στο διάταγμα της χούντας από το 1969, που θεωρεί αποδέκτη των λυμάτων τον Ασωπό ποταμό. «Ούτε αυτό δεν έχουν καταργήσει ακόμα», σημείωσε ο βουλευτής του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ