Τρίτη 25 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Υπέρ της «8ης Ιούλη» ο ΓΓ του ΟΗΕ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ.--

Υπέρ της συμφωνίας της 8ης Ιούλη τάχθηκε ο ΓΓ του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, σε συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Τάσσο Παπαδόπουλο, στην έδρα του ΟΗΕ. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο ΓΓ του ΟΗΕ επανέλαβε την υποστήριξή του προς τη διαδικασία Γκαμπάρι και προσβλέπει σε «πλήρη εφαρμογή της».

Κατά τον Τ. Παπαδόπουλο, η συνάντηση με τον Μ. Μουν ήταν εποικοδομητική και μπόρεσε να τον ενημερώσει για τα τρέχοντα θέματα της επικαιρότητας, βάζοντας ξανά στο τραπέζι και το ζήτημα των αγνοουμένων, τονίζοντας ότι οι έρευνες πρέπει να προσανατολιστούν και πέρα από την αναγνώριση των λειψάνων...

Δηλώσεις περί ανάγκης σεβασμού της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Αγκυρα, έκανε ο επίτροπος αρμόδιος σε θέματα Μεταφορών, Ζακ Μπαρό... Σε δηλώσεις του για το «θεαθήναι» στο συνέδριο «Ναυτιλιακή Κύπρος 2007», που ξεκίνησε χτες στη Λεμεσό, θυμήθηκε ότι η ευρωπαϊκή ναυτιλία γενικά και η κυπριακή ειδικά έχουν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της τουρκικής άρνησης να αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία, παρά το γεγονός ότι προχωρά τις ενταξιακές της διαπραγματεύσεις με την ΕΕ, της οποίας η Κύπρος είναι μέλος...

Στο μεταξύ σε τελευταίες δημοσκοπήσεις, που δημοσιεύτηκαν στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος», σταθερά ανοδική είναι η πορεία της υποψηφιότητας για την προεδρία του ΓΓ του ΑΚΕΛ, Δημήτρη Χριστόφια.

Συγκεκριμένα, βάσει των στοιχείων που δημοσιεύτηκαν, ο Τ. Παπαδόπουλος προηγείται με 30,2%, βλέποντας το ποσοστό του να μειώνεται κατά 0,6%, ο Δ. Χριστόφιας συγκεντρώνει 27,4%, αντί του 26,3% τον περασμένο Ιούλη, ενώ ο Ι. Κασουλίδης, του ΔΗΣΥ, βρίσκεται στο 29,1%.

Ο πρώτος γύρος των εκλογών, σύμφωνα και με το κυπριακό υπουργείο Εσωτερικών, θα διεξαχθεί στις 17 Φλεβάρη 2008 και ο δεύτερος στις 24.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ