Τρίτη 25 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΚΥΚΛΟ

ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ Ο ΜΑΝΟΛΙΟΣ: «Δεν είναι σύνθημα κενό περιεχομένου το "κλίνατε επ' αριστερά". Είναι ζήτημα προς συζήτηση και μάλιστα σοβαρή (...) αφού αναλυθούν τα αίτια της ήττας και προσδιοριστεί ο ιδεολογικός προσανατολισμός του Κινήματος» (από το κύριο άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

ΜΟΝΟ «ΨΑΧΝΟ» Η ΕΞΟΥΣΙΑ: «Η αντίδραση που βλέπουμε να κυριαρχεί στα στελέχη και τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ είναι "στροφή στ' αριστερά". Είναι η συνηθισμένη ενστικτώδης αντίδραση παγκοσμίως σε όλα τα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα, όταν ηττώνται. Δεν είναι ...άσχημο αντανακλαστικό, αλλά θέλει "ψάξιμο", γιατί μπορεί να το οδηγήσει σε άλλα μεγαλύτερα αδιέξοδα. Εξάλλου, όλα τα σοσιαλδημοκρατικά και σοσιαλιστικά κόμματα εξουσίας δυσκολεύονται να βρουν νέα μείγματα προοδευτικών πολιτικών, που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των σύγχρονων κοινωνιών. Ας μπει λοιπόν η δημόσια συζήτηση στο "ψαχνό". Και ας μην το "ζαλίζουν" γύρω - γύρω» (ο Π. Παναγιώτου στο ΕΘΝΟΣ).

ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΘΑ ΒΡΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΛΥΣΗ: «Από τη στιγμή που δεν αμφισβητείται από κανέναν το κυρίαρχο μοντέλο της αγοράς, ούτε μπορείς να ενισχύσεις τον παρεμβατικό ρόλο του κράτους, ούτε να αυξήσεις υπέρμετρα τη φορολογία για να βρεις τους αναγκαίους πόρους για κοινωνική πολιτική (...) το πώς μια σύγχρονη Αριστερά θα καταφέρει να αξιοποιήσει τη θετική δυναμική της οικονομίας της αγοράς και να δημιουργήσει τα οικονομικά αποτελέσματα που θα της επιτρέψουν να ασκήσει μια πολιτική κοινωνικής δικαιοσύνης είναι ένα πολιτικό στοίχημα που ακόμα δεν έχει βρει τη λύση του» (ο Σήφης Πολυμίλης στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

ΚΑΗΜΕΝΕ ΜΑΡΞ... «Ξέρω πολύ καλά τι είναι Δεξιά και τι είναι Αριστερά για ένα μόνο θέμα: την αναδιανομή του εθνικού εισοδήματος. Δεξιά είναι να πληρώνεις έμμεσους φόρους κι όχι άμεσους. Αριστερά είναι να υπάρχει σύστημα που να αναδιανέμει τα κέρδη της παραγωγικότητας και αύξησης του εθνικού εισοδήματος σ' αυτούς που πάσχουν και επίσης σε αυτούς που αδικούνται από το σύστημα αμοιβών και την αγορά εργασίας. Αυτό είναι αριστερός» (ο Θ. Πάγκαλος στα ΝΕΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ