Πέμπτη 6 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Απέναντι από τις ταξικές δυνάμεις

Ομόφωνα αποφάσισε το ΔΣ της ΔΟΕ τη συμμετοχή και των δασκάλων στην πανελλαδική πανεργατική 24ωρη απεργία της 12ης Δεκέμβρη.

Ωστόσο, το προεδρείο (ΠΑΣΚ) με την υποστήριξη της ΔΑΚΕ φρόντισε να αποκόψει τον αγώνα ενάντια στην αντιασφαλιστική επίθεση από τις εξελίξεις στην εκπαίδευση και τα υπόλοιπα προβλήματα του κλάδου, παραπέμποντας τη συζήτηση για το πρόγραμμα δράσης για μετά την απεργία (παρόλο που ήταν στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης). Επιπλέον, δε συζητήθηκε κάποιο νέο πλαίσιο πάλης. Για άλλη μια φορά, δεν έλειψαν από τη συνεδρίαση ο αντικομμουνισμός και οι επιθέσεις στο ΠΑΜΕ και τις συνεπείς ταξικές αγωνιστικές δυνάμεις.

Οταν όμως, μπροστά σε μια ολομέτωπη επίθεση που δέχονται τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων, η ηγεσία της ΔΟΕ επιλέγει τη σύγκρουση με τις ταξικές δυνάμεις και την αποκοπή της όποιας κινητοποίησης από τα υπόλοιπα μεγάλα προβλήματα του χώρου της εκπαίδευσης, δεν είναι απίθανο να δούμε ξανά μεθαύριο τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες να κάνουν διαγωνισμούς και μαθήματα στα σχολεία για το «αγαθό» της ιδιωτικής ασφάλισης...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ