Πέμπτη 6 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Μηνύματα προς την ηγεσία...

Το πρώτο μήνυμα στον Γ. Παπανδρέου έστειλε χτες το «ρεύμα» του Ευαγ. Βενιζέλου, κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας για την ανάδειξη του νέου προεδρείου της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

Το «ρεύμα» Βενιζέλου χτύπησε και, εδραιώνοντας την παρουσία του και μέσα στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, εξέλεξε τρεις από τους επτά βουλευτές που συγκροτούν το προεδρείο της. Συγκεκριμένα, υποψηφιότητα για τις θέσεις του προεδρείου έβαλαν δέκα βουλευτές, από τους οποίους οι επτά είναι στο «στρατόπεδο» του Γ. Παπανδρέου και οι τρεις (Μερεντίτη, Ρήγας, Αμοιρίδης) σ' αυτό του Ευαγ. Βενιζέλου, με τους υποψήφιους του τελευταίου να εκλέγονται όλοι.

Μετά τη συγκρότηση των κομματικών οργάνων από τον Γ. Παπανδρέου, ο οποίος επέλεξε να αφήσει έξω απ' αυτά τους εσωκομματικούς του αντιπάλους στην πρώτη ψηφοφορία, το «ρεύμα» Βενιζέλου επιχείρησε να δώσει το δικό του «παρών». Ο γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ Δ. Ρέππας έλαβε 54 ψήφους από τους 97 βουλευτές που ψήφισαν, συγκεντρώνοντας μικρότερο ποσοστό από τις αντίστοιχες ψηφοφορίες του 2004 και του 2006.

Το μήνυμα προς τον Γ. Παπανδρέου, που εκφράστηκε στο πρόσωπο του Δ. Ρέππα, δεν ήταν μόνο από τους βουλευτές που τάσσονται στο πλευρό του Ευαγ. Βενιζέλου, αφού αυτοί δεν ξεπερνούν τους 26 με 27, αλλά και από δυσαρεστημένους βουλευτές, που στις εσωκομματικές διεργασίες στήριξαν τον Γ. Παπανδρέου και έμειναν έξω από τα κομματικά όργανα...

Χτες από τους 102 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ψήφισαν 97, αφού απουσίαζαν οι Θ. Πάγκαλος, Ρ. Ζήση και Ηλ. Καρανίκας, οι οποίοι μετείχαν σε κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία στο εξωτερικό, όπως και οι Χρ. Παπουτσής και Τ. Χυτήρης, λόγω ασθενείας. Μετά την καταμέτρηση, βρέθηκαν 96 έγκυρα ψηφοδέλτια, ένα άκυρο και ψήφους έλαβαν: Δ. Ρέππας 54, Β. Κεγκέρογλου 35, Αθ. Μερεντίτη 34, Κ. Περλεπέ 33, Δ. Βαρβαρίγος 33, Π. Ρήγας 27 και Γ. Αμοιρίδης 26, οι οποίοι εξελέγησαν. Δεν εξελέγησαν η Σ. Γιαννακά, ο Δ. Κουσελάς και ο Γ. Νικητιάδης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ