Πέμπτη 6 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Τροφή για κακόπιστους και συνωμοσιολόγους...

Ας αφήσουμε να μιλήσουν οι ίδιοι. Αντιγράφουμε το δελτίο Τύπου που εξέδωσε το υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης, με ημερομηνία 13/11/2007:

*

«ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΡΗ ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ RAYNAIR

Ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Αρης Σπηλιωτόπουλος, μετά από συνάντηση που είχε σήμερα στο Λονδίνο με στελέχη της αεροπορικής εταιρείας Raynair, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Οπως ξέρετε, η συγκεκριμένη εταιρεία είναι η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους της Ευρώπης και η διαπραγμάτευση μαζί της είναι σημαντική υπό την έννοια ότι η χώρα μας ενδιαφέρεται να έρθει και αυτή η εταιρεία γιατί κατ' αυτό τον τρόπο μπορούμε να αυξήσουμε τη ροή της τουριστικής κίνησης - υπό την προϋπόθεση όμως ότι θα διασφαλίσει και την ποιότητα των επισκεπτών. Ετσι, αντιλαμβάνεστε ότι είμαστε σε μία φάση που η διαδικασία αυτή ωριμάζει, οι συζητήσεις συνεχίζονται, αλλά, όπως είπα σε αυτήν την εταιρεία και συνεχώς θα το λέω, όπου και αν βρίσκομαι, εμάς δε μας απασχολούν τόσο οι αριθμοί όσο μας απασχολεί η ποιότητα των εν δυνάμει επισκεπτών στην Ελλάδα. Το τι αφήνουν πίσω και πώς αυτοί φεύγουν. Αν φεύγουν ως πρεσβευτές της Ελλάδας, αυτό για εμάς έχει τη μεγαλύτερη αξία"».

*

Οπα!

Τι έχουμε εδώ;

Ωστε υπουργός της ελληνικής κυβέρνησης, ούτε καν ένα μήνα πριν, είχε συνάντηση με στελέχη της «Raynair»...

Ωστε αμέσως μετά από κείνη τη συνάντηση, ο υπουργός της έπλεξε και το εγκώμιο...

Ωστε, όπως κατά τον πλέον επίσημο τρόπο ανακοινώθηκε τότε, η Ελλάδα βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για συνεργασία μαζί της...

*

Κι όμως! Αυτή η εταιρεία είναι η «Raynair» που - ούτε ένα μήνα αργότερα - προχώρησε σε προσφυγή κατά της «Ολυμπιακής» στην Κομισιόν!

*

Σκεφτείτε, τώρα, να βρεθεί κανένας κακόπιστος. Τι αλήθεια θα μπορούσε να βάλει με το μυαλό του! Μέχρι ότι κάποιοι, πίσω από την πλάτη της «Ολυμπιακής», τα είχαν κάνει πλακάκια με τους ανταγωνιστές της «Ολυμπιακής»! Οτι υπουργοί της κυβέρνησης έκαναν προσυνεννοήσεις με τη «Raynair» ώστε η τελευταία σε συνεννόηση με την Κομισιόν να λειτουργήσει ως «λαγός» και να προσφέρει την αφορμή για το φουντάρισμα της «Ολυμπιακής».

*

Ολα αυτά θυμίζουν - πράγματι - συνωμοσιολογία. Κι εμείς συνωμοσιολόγοι δεν είμαστε. Ούτε κακόπιστοι. Αντίθετα, είμαστε βαθύτατα πεισμένοι: Η κυβέρνηση θα την έστελνε για φούντο την «Ολυμπιακή», με ή χωρίς τη σύμπραξη της εταιρείας «Raynair», την οποία με τόσο θερμά λόγια εκθείασε ο υπουργός κ. Σπηλιωτόπουλος.

***

Και κάτι ακόμα (αυτό δεν το είπε ο υπουργός): Τον περασμένο Σεπτέμβρη, στελέχη της ίδιας εταιρείας, της «Raynair» (σ.σ.: βρε κάτι συμπτώσεις...), βρέθηκαν στην Ελλάδα και είχαν συνομιλίες με την ΥΠΑ, όπου και ζήτησαν τη μείωση των τελών στα κρατικά περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας, ώστε να τους έρθει φθηνότερη η είσοδός τους στα εσωτερικά δρομολόγια και κυρίως στα νησιωτικά...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ