Πέμπτη 6 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Οι νουθεσίες του ΔΝΤ και τα τερτίπια ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ

Γρηγοριάδης Κώστας

Νουθεσίες για συμμετοχή στον «διάλογο» και καλά λόγια για την πολιτική της κυβέρνησης στο Aσφαλιστικό άκουσαν χτες τα στελέχη της ΓΣΕΕ από τους εκπροσώπους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου που είναι στην Αθήνα. Απ' ό,τι μαθαίνουμε μάλιστα οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ θέλησαν να μάθουν λεπτομέρειες για το καθεστώς των ΒΑΕ, γεγονός που μόνο ανησυχίες μπορεί να προκαλεί στους εργαζόμενους μετά και τις διαρροές που κάνει η κυβέρνηση για το συγκεκριμένο θέμα.

Και φαίνεται ότι οι νουθεσίες αυτές πιάνουν τόπο σε ορισμένους. Ετσι σε σύσκεψη συνδικαλιστικών οργανώσεων που ακολούθησε, ο ΓΓ της ΓΣΕΕ Κ. Πουπάκης, ενώ δήθεν ξιφουλκεί κατά του υπουργού Απασχόλησης την ίδια στιγμή εξήρε τη στάση του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή, και υποστήριξε ότι στον «διάλογο» πρέπει να συμμετέχουν και να είναι «τα τελευταία που θα κλείνουν την πόρτα»... Ο δε πρόεδρος της ΓΣΕΕ τάχθηκε υπέρ των ενοποιήσεων των Ταμείων, οι οποίες όμως πρέπει να γίνουν με βάση τον νόμο Ρέππα του ΠΑΣΟΚ. Φαίνεται ότι για τον Γ. Παναγόπουλο, το σφάξιμο με τους νόμους του ΠΑΣΟΚ είναι λιγότερο επώδυνο από το σφάξιμο της ΝΔ.

Μόνο που οι εργαζόμενοι δε θα μπουν στον κόπο να ξεχωρίζουν τους αντιασφαλιστικούς νόμους σε «πράσινους» και «γαλάζιους». Οπως δε θα μπούνε στην παγίδα να ξεδιαλέγουν τους «κακούς υπουργούς» από τον «καλό πρωθυπουργό». Τα πολιτικά τερτίπια των παρατάξεων ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚΕ δε θα περάσουν. Γι' αυτό και στις 12 Δεκέμβρη θα συμπορευτούν μαζικά με το ΠΑΜΕ για να καταδικάσουν συνολικά την αντιασφαλιστική πολιτική.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ