Πέμπτη 6 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Πιο βαθιά στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους
  • Την αποστολή επιπλέον Ελλήνων στρατιωτικών στο Αφγανιστάν και το Σουδάν αποφάσισε χτες το ΚΥΣΕΑ
  • Εγκρίθηκε και η προμήθεια ρωσικών αρμάτων μάχης

Περισσότερες στρατιωτικές δυνάμεις και χρήματα προσφέρει η κυβέρνηση στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις σε Αφγανιστάν και Σουδάν, συμμετέχοντας πιο ενεργά στους νεοταξικούς πολέμους των ΗΠΑ και ΕΕ ανά τον κόσμο.

Οι δύο νέες στρατιωτικές αποστολές, που αποφασίστηκαν στη χτεσινή συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, αφορούν αφ' ενός την ενίσχυση με επιπλέον 12 «εκπαιδευτές» της στρατιωτικής δύναμης στο Αφγανιστάν και από την άλλη την αποστολή ενός μεταγωγικού αεροσκάφους C-130 με τρεις Ελληνες αξιωματικούς στο Τσαντ της Αφρικής, με σκοπό τη «συνδρομή» στην αντιμετώπιση της «κρίσης στο Σουδάν». Και οι δύο αποστολές θα είναι 6μηνης διάρκειας, αλλά φυσικά θα υπάρχει το «δικαίωμα» ανανέωσης της παραμονής τους.

Η κυβέρνηση με τις χτεσινές αποφάσεις της θέλησε να «προλάβει» τη σύνοδο ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ, που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στις Βρυξέλλες, όπου αναμένεται να ασκηθούν εκ νέου με ένταση οι πιέσεις από την πλευρά των ΗΠΑ για παραπέρα ενίσχυση των στρατιωτικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν από τα κράτη - μέλη της «συμμαχίας». Παρά τις διαβεβαιώσεις του ελληνικού Πενταγώνου ότι οι 12 επιπλέον «εκπαιδευτές» στρατιωτικοί δε θα φύγουν από την Καμπούλ, οι πιέσεις από την πλευρά των ΗΠΑ είναι ασφυκτικές, ώστε να βγουν στα πεδία των μαχών με τους Ταλιμπάν...

Επίσης στη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ αποφασίστηκε η αγορά 450 ρωσικών αρμάτων, συνολικού κόστους 1 δισ. ευρώ, σε ορίζοντα 15ετίας και η αγορά δύο ακόμα αεροσκαφών VIP. Η αγορά των ρωσικών αρμάτων δεν είναι άσχετη από το επικείμενο ταξίδι του Κ. Καραμανλή στις 17-19 του μήνα στη Μόσχα, όπου αναμένεται να χρησιμοποιηθεί ως «δόλωμα» στα παζάρια για τους νέους αγωγούς μεταφοράς πετρελαίου και φυσικού αερίου από τη Ρωσία.

Στη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ επικυρώθηκε και η διακρατική συμφωνία Ελλάδας - Κύπρου που αφορά την αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των ρωσικής κατασκευής αντιαεροπορικών πυραύλων S-300, οι οποίοι πλέον εντάσσονται και επίσημα στο ελληνικό οπλοστάσιο. Σε αντάλλαγμα η Κύπρος παίρνει έξι TORM1 και αυτοκινούμενα πυροβόλα.

Στο μεταξύ, με απόφαση του ΚΥΣΕΑ καθήκοντα αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος ανέλαβε ο Αθ. Κοντοκώστας, μέχρι σήμερα Γενικός Επιθεωρητής Β. Ελλάδος, στη θέση του «παραιτηθέντος» Ανδρ. Κόη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ