Πέμπτη 6 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΕΒ
Σύσφιγξη σχέσεων με Τουρκία και Αίγυπτο

Τις δικές του διεθνείς συμμαχίες διευρύνει και ενδυναμώνει το ντόπιο μεγάλο κεφάλαιο, αξιοποιώντας τις διακρατικές επαφές και την υποστηρικτική πολιτική της κυβέρνησης που έχει θέσει στην υπηρεσία των μεγαλοεπιχειρηματιών μέχρι και το... διπλωματικό σώμα. Ο ΣΕΒ διοργάνωσε χτες δύο εκδηλώσεις, μία για την υπογραφή της συμφωνίας σύστασης του Επιχειρηματικού Συμβουλίου Ελλάδας - Τουρκίας και μία όπου κεντρικός ομιλητής ήταν ο πρόεδρος της Αιγύπτου Χ. Μουμπάρακ.

Στην εκδήλωση για το Ελληνοτουρκικό Επιχειρηματικό Συμβούλιο χαιρέτισαν ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Α. Μπαμπακάν και η υπουργός Εξωτερικών Ντ. Μπακογιάνη. Στο Ελληνο-Αιγυπτιακό επιχειρηματικό φόρουμ τοποθετήθηκαν, εκτός από τον πρόεδρο της Αιγύπτου, ο οποίος προσκάλεσε τους Ελληνες επενδυτές στη χώρα του, ο υπουργός Ανάπτυξης Χ. Φώλιας και ο υφυπουργός Εξωτερικών Π. Δούκας.

Κοινοί στόχοι και στις δύο περιπτώσεις, η αύξηση του πλούτου, η διεύρυνση των αγορών εκατέρωθεν, η εξεύρεση νέων «ευκαιριών», με απλούστερα λόγια η αξιοποίηση των υπερκερδών του μεγάλου κεφαλαίου στις τρεις χώρες για νέα κέρδη μέσα από την εκμετάλλευση των λαών και των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ