Κυριακή 17 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δεν πρέπει να διαχέεται ο πανεπιστημιακός παντού

-Ποια είναι η γνώμη σας για τη συγκέντρωση όλων των Πανεπιστημιακών στο νοσοκομείο Δυτικής Αττικής;

- Πανεπιστημιακός σημαίνει αποκλειστικά ερευνάς και διδάσκεις, με ένα μεγάλο μισθό με επιμόρφωση και αν είσαι μεγάλος ερευνητής να σου δώσουν και υποτροφίες να πας να κάνεις έρευνα, να βρεις καινούρια πράγματα και όχι να γυρίσεις και να τα δώσεις στον Αποστολόπουλο, να διαχέεται η γνώση του πανεπιστημιακού παντού.

Αυτά τάχα με τους πανεπιστημιακούς ότι τους παίρνει από τα δημόσια και τους πάει στο Χαϊδάρι, για να διευκολυνθούν οι άλλοι είναι ψέματα. Αλλα πράγματα γίνονται. Οι πανεπιστημιακοί δεν πρέπει να έχουν καμία σχέση με ιδιωτική δραστηριότητα. Πρέπει να έχουν μια απασχόληση. Δεν μπορεί να έχει ο πανεπιστημιακός πέντε θέσεις.

Μια σειρά πανεπιστημιακοί, εξαίρετοι άνθρωποι, έφυγαν απ' το Πανεπιστήμιο της Πάτρας και πήγαν σε ιδιωτικές κλινικές. Σε συνθήκες καπιταλισμού ζούμε και δεν μπορεί να σταυρώσεις αυτούς τους ανθρώπους. Μάλιστα, ένας μου είπε: «Εγώ δεν έπαιρνα κοινοτικά ποσά να κάνω έρευνα. Εκανα δουλιά στο Ρίο». Εγώ σε ατομικό επίπεδο δε θα πάω να τα βάλω με τον πανεπιστημιακό γιατρό. Αλλά έχουμε μια τέτοια κατάσταση στα νοσοκομεία; Συνωστίζονται όλοι στα μεγάλα ιδιωτικά κέντρα; Δεν το κρίνω σας λέω σε επίπεδο προσωπικής επιλογής. Ο καθένας κάνει την προσωπική του επιλογή. Το θέμα είναι το σύστημα πώς είναι οργανωμένο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ