Πέμπτη 6 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΠΓΔΜ
Διαμεσολαβητικό ... χάσμα

Το χάσμα παραμένει, αλλά η διαμεσολάβηση του Νίμιτς συνεχίζεται. Αυτό είναι το συμπέρασμα που προκύπτει από τις συναντήσεις που είχε χτες ο διαμεσολαβητής με τις πλευρές Αθηνών και Σκοπίων.

Χτες ο Μάθιου Νίμιτς συναντήθηκε επί δίωρο με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της ΠΓΔΜ στα Σκόπια. Στη συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Μπράνκο Τσερβένκοφσκι, ο πρωθυπουργός Νίκολα Γκρούεφσκι, ο υπουργός Εξωτερικών Αντόνιο Μιλόσοσκι, ήταν παρών και ο εκπρόσωπος της χώρας στις διαπραγματεύσεις Νίκολα Ντιμιτρόφ.

Μετά τη συνάντηση, ο Νίμιτς δήλωσε ότι άκουσε τις απόψεις και τις παρατηρήσεις της πολιτικής ηγεσίας της ΠΓΔΜ και διαπίστωσε ότι αυτή τάσσεται υπέρ της συνέχισης της διαπραγματευτικής διαδικασίας. Σε ερώτηση εάν το χάσμα παραμένει, ο Νίμιτς απάντησε καταφατικά, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει εάν είναι μικρότερο ή μεγαλύτερο έπειτα από τη σημερινή συνάντηση. Συμπλήρωσε ότι δεν κατέθεσε κάποια νέα πρόταση. Αργά το βράδυ ο διαμεσολαβητής ταξίδεψε στη Θεσσαλονίκη, όπου ενημέρωσε τον εκπρόσωπο της Ελλάδας στη διαπραγματευτική διαδικασία, πρέσβη Αδαμάντιο Βασιλάκη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ