Πέμπτη 6 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΜΠΛΕΞΑΝ ΟΙ ΓΡΑΜΜΕΣ

ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΝΟ: «Διερωτάται κανείς (...) τι περιμένουν άραγε οι κορυφαίες συνδικαλιστικές οργανώσεις για να οργανώσουν και να συντονίσουν τις κινητοποιήσεις που εκδηλώνονται "από τα κάτω" προκειμένου να ανατρέψουν ή να ακυρώσουν τις αντιασφαλιστικές ρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση» (η απορία στην ΑΥΓΗ).

ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ: «Την επόμενη εβδομάδα, στην καθιερωμένη περί τα οικονομικά εαρινή τους σύνοδο οι ηγέτες των χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης ετοιμάζονται να συζητήσουν τις επιπτώσεις της παρατεινόμενης διεθνούς χρηματοοικονομικής αναταραχής (...) στις 13 Μαρτίου καθώς θα φθάνουν στις Βρυξέλλες οι 27 ηγέτες για το εαρινό Συμβούλιο (...) η Συνομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συνδικάτων θα παρουσιάσει τα αιτήματά της» (η είδηση στα ΝΕΑ).

ΔΕΝ ΤΟ ΛΥΠΟΥΝΤΑΙ ΤΟ ...ΠΑΙΔΙ; «Εκείνα τα πολιτικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ που είναι κεντρώα, τα οποία αποδέχονται λ.χ. την οικονομία της αγοράς, είναι πλέον - επί της ουσίας - "άστεγα". Πολύ περισσότερο οι χιλιάδες πολίτες που ναι μεν ψήφισαν ΠΑΣΟΚ αλλά δεν είναι αριστεροί. Με την ιδεολογική αντεπίθεση, τον ορισμό της "Νέας Κεντροδεξιάς" σε συνδυασμό με την προσωπική αποδοχή του Κώστα Καραμανλή από την κοινωνία, ο πρωθυπουργός έχει τη δυνατότητα να επιτύχει ό,τι ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και ο Ανδρέας Παπανδρέου: τη διεύρυνση» (ο Νίκος Τσούτσιας στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

ΝΤΡΟΠΗ! ΘΕΛΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΙ ΕΜΠΟΔΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΤΖΟΓΟ: «Η Ελλάδα εξαφανίστηκε από τον παγκόσμιο χάρτη για μιαν ακόμη ημέρα. Αν οι συνδικαλιστές της Τραπέζης της Ελλάδος κατεβάσουν και σήμερα τον διακόπτη η χώρα μας θα μείνει για τρίτη μέρα μια μαύρη τρύπα, μια χώρα με κλειστά σύνορα. Η Ελλάδα θα πληρώσει ακριβά την αβάσταχτη ελαφρότητα όσων συμπεριφέρονται σαν το κράτος να τους ανήκει. Σαν να πρέπει να γονατίσει, προκειμένου να μη θιγούν τα συνταξιοδοτικά τους συμφέροντα» (από το κύριο άρθρο στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ