Πέμπτη 6 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Εθνικιστικός παροξυσμός στις δύο συγκεντρώσεις

Σε εθνικιστικό παραλήρημα με μπόλικο αντικομμουνισμό, καλυμμένο και φανερό, εξελίχθηκαν οι δύο συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν χθες το βράδυ στη Θεσσαλονίκη για τη «μία και ελληνική Μακεδονία», εν μέσω συνθημάτων του τύπου «Σκοπιανέ, δε θα γίνεις Ελληνας ποτέ», «Ο λαός δεν ξεχνά, τους προδότες του κρεμά» και υπό τους ήχους του «Μακεδονία ξακουστή του Αλεξάνδρου η χώρα».

Στη συγκέντρωση των «Παμμακεδονικών Οργανώσεων» στο Παλαί ντε Σπορ, συναθροίστηκαν κάτω από το σύνθημα «Οταν το ράσο γίνεται σημαία, τότε η ειρήνη γίνεται ωραία» και τις ιαχές ενάντια στο «ολιγαρχικό τετρακομματικό σύστημα του ψευδοκράτους των Αθηνών». Σ' αυτή τη συγκέντρωση μίλησαν ο Κ. Ζουράρις, ο Σ. Παπαθεμελής και ο μητροπολίτης Ανθιμος που αναγνωρίστηκε από το πλήθος ως άξιος συνεχιστής του αείμνηστου Χριστόδουλου. Στη συγκέντρωση πήγε και ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Π. Ψωμιάδης, ο οποίος όμως αποχώρησε γρήγορα, διαμαρτυρόμενος ότι η συγκέντρωση δεν είναι ενωτική. Αν και τελικά εκφράστηκε η εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση και τους χειρισμούς της, διά στόματος Ανθιμου.

Από τη συγκέντρωση του ΛΑ.Ο.Σ. στο Αγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ο Γ. Καρατζαφέρης κάλεσε τους νέους «Μακεδονομάχους» σε ετοιμότητα δράσης, λέγοντας ότι ξαναπλησιάζει το 1912-1913. «Η μάχη συνεχίζεται, η δικαίωση έρχεται», είπε και υπέβαλε τα σέβη του στον μεγαλοεπιχειρηματία Πρόδρομο Εμφιετζόγλου, γνωστό υπέρμαχο των δίκιων της πατρίδας, που κλείνει τις επιχειρήσεις του στη Μακεδονία και πετά εργαζόμενους στο δρόμο, για να εξασφαλίσει μεγαλύτερη κερδοφορία μετακομίζοντάς τες σε γειτονικές χώρες.

Η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε με τους αρχαίους Ελληνες μακεδονομάχους πάνοπλους να στέκονται στην εξέδρα και τον πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ. να δηλώνει στους δημοσιογράφους «σήμερα βγήκα πιο δυνατός», αποκαλύπτοντας τη σκοπιμότητα της λαοσύναξης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ