Πέμπτη 6 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Δαμόκλειος σπάθη

«Σε ό,τι αφορά την αναχρονιστική διάταξη που επιβάλλει κυρώσεις στο γιατρό, ο οποίος παρέχει ιατρική φροντίδα σε "παράνομο" μετανάστη, πρόσφατα στην Αρτα, όπου αντιμετωπίστηκε άμεσα και αποτελεσματικά πρόβλημα υγείας οικονομικών μεταναστών, έσπευσα και με την παρουσία μου να την καταργήσω πρακτικά», είπε χτες ο υφυπουργός Υγείας Γιώργος Παπαγεωργίου στην εκδήλωση της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Εκτός όμως απ' την εγκύκλιο του υπουργείου Υγείας στην οποία αναφέρθηκε ο Γ. Παπαγεωργίου, υπάρχει και μια παρόμοια του υπουργείου Εσωτερικών (εκδόθηκε στις 28.12.2004 απ' τον Γενικό Γραμματέα του), που δεν επιτρέπει την παροχή υπηρεσιών σε «αλλοδαπούς, οι οποίοι δεν έχουν διαβατήριο ή άλλο ταξιδιωτικό έγγραφο» εκτός αν είναι επείγουσες περιπτώσεις.

Και οι δυο εγκύκλιοι στηρίζονται στους νόμους 2910/2001 και 3202/2003 που ψήφισαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, εναρμονιζόμενες με την αντιμεταναστευτική πολιτική που συναποφάσισαν στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ενωσης και διατηρούν την εξής αντίφαση: Να μη νοσηλεύονται οι παράνομοι μετανάστες και να νοσηλεύονται τα ανήλικα παιδιά τους!

Γιατί, λοιπόν, η κυβέρνηση δεν καταργεί αυτές τις εγκυκλίους και τις αφήνει να κρέμονται ως δαμόκλειος σπάθη πάνω απ' τα κεφάλια των μεταναστών, αφού υποστηρίζει ότι έχει τη στρατηγική τού μη αποκλεισμού απ' τις υγειονομικές υπηρεσίες;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ