Τρίτη 18 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Θέλουμε το λαό χειραφετημένο από την κυρίαρχη ιδεολογία και πολιτική

Συνάντηση με εκπροσώπους της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ είχε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Με αντιπροσωπείες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ συναντήθηκε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, στο πλαίσιο των συναντήσεων των δυο τριτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων με τους πολιτικούς αρχηγούς όλων των κομμάτων. Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, που έγινε στην έδρα της ΚΕ, στον Περισσό, η ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος δήλωσε:

«Καλούμε τους εργαζόμενους ανυποχώρητα να διεκδικήσουν την απόσυρση του νομοσχεδίου. Αν αυτό δε γίνει, ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί αμέσως μετά, από την Πέμπτη. Υπάρχει βάση σήμερα. Ολοι οι εργαζόμενοι, ενωμένοι στους χώρους δουλειάς, χωρίς αντιπαράθεση κλάδο προς κλάδο - όλοι στο ίδιο καζάνι βράζουν - να δημιουργήσουν προϋποθέσεις ανατροπής στην πορεία αυτής της πολιτικής που ακολουθείται χρόνια τώρα, ανατροπής όλων των αντεργατικών νόμων από το 1990 και μετά. Και κυρίως να προλάβουμε αυτά που έρχονται. Αν δε δείξει το εργατικό κίνημα, γενικότερα το λαϊκό κίνημα, την πυγμή του, έρχονται πολύ χειρότερα. Είμαστε αισιόδοξοι ότι μπορούμε να έχουμε μικρές ή και μεγάλες νίκες στην πορεία».

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων για τις χωριστές απεργιακές συγκεντρώσεις, η Αλ. Παπαρήγα υπογράμμισε: «Η ταξική πάλη έχει πολλές μορφές, γίνεται και στο κοινωνικό επίπεδο και στο πολιτικό. Οποιος θεωρεί ότι η αντιπαράθεση γίνεται μόνο μέσα στο Κοινοβούλιο, με χειρονομίες, φωνές και αντιπαράθεση μόνο στο πολιτικό επίπεδο, βγάζει το λαό απ' έξω. Επειδή εμείς θέλουμε το λαό πρωταγωνιστή, χειραφετημένο από την κυρίαρχη ιδεολογία και πολιτική αλλά και το συμβιβασμό, γι' αυτό συμβάλλουμε στην ανάπτυξη της πάλης και στο πολιτικό και στο κοινωνικό επίπεδο. Αυτός είναι ο δρόμος της ενότητας. Ο άλλος είναι ο δρόμος της υποταγής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ