Τρίτη 18 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ
Κατά των εργαζομένων και υπέρ της καρκινογόνας καύσης

Προωθεί τη δημιουργία Συνδέσμου των Δήμων του Πειραιά που θα αναλάβει τη διαχείριση των απορριμμάτων με τη «νέα τεχνολογία»

Τις πραγματικές του προθέσεις για την ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων μέσω της καρκινογόνας και πανάκριβης καύσης, έδειξε και ο εκλεγμένος με το ΠΑΣΟΚ δήμαρχος Πειραιά Παν. Φασούλας. Ταυτόχρονα, δεν παρέλειψε να βάλει και αυτός τη δική του «πλάτη» σε όσους επιβουλεύονται τα εργασιακά, ασφαλιστικά και απεργιακά δικαιώματα των εργαζομένων στην καθαριότητα.

Ειδικότερα, με πρόσκλησή του, καλεί αύριο σε σύσκεψη τους δημάρχους των γύρω δήμων με αντικείμενο τη δημιουργία Συνδέσμου των Δήμων του Πειραιά που θα έχει ως αποστολή την αποκομιδή των απορριμμάτων με την κατασκευή νέας τεχνολογίας εργοστασίου επεξεργασίας. Δηλαδή με την κατασκευή εργοστασίου καρκινογόνας καύσης, που θα βάλει από το παράθυρο τους ιδιώτες στη διαχείριση στερεών αποβλήτων, καταργεί ουσιαστικά κάθε έννοια ανακύκλωσης, ενώ είναι πανάκριβη μέθοδος και θα προσθέσει νέα «χαράτσια» στους δημότες.

Την ίδια στιγμή σε δηλώσεις του ο Π. Φασούλας κάνει λόγο για διεκδίκηση των εργαζομένων «δυσανάλογη με τις επιπτώσεις που έχουν τα μέσα που χρησιμοποιούνται από τους απεργούς», για «μονοπώλιο σκληρό, αντιδραστικό και απαρχαιωμένο στο χώρο της καθαριότητας» και ζητά από την κυβέρνηση να θέσει τέρμα στο απαράδεκτο, όπως το χαρακτηρίζει, μονοπώλιο. Είναι ο ίδιος που, όταν εκλέχθηκε, ανέθεσε, και μάλιστα χωρίς διαγωνισμό, σε ιδιωτική εταιρεία το τμήμα της καθαριότητας που αφορούσε τα βαρέα αντικείμενα.

Σε ανακοίνωσή της η Δημοτική Αρχή Νίκαιας και ο δήμαρχος Στέλιος Μπενετάτος κάνει σαφές ότι δε θα συμμετάσχει στη σύσκεψη, καθώς η Τετάρτη είναι ημέρα κλιμάκωσης της πάλης των εργαζομένων με τη μεγάλη πανεργατική απεργία, σημειώνοντας πως γεννά ερωτήματα αυτή η πρωτοβουλία για δημιουργία Συνδέσμου από τους Δήμους του Πειραιά από τη στιγμή που υπάρχει ο ΕΣΔΚΝΑ και μια τέτοια κίνηση οδηγεί στη διάσπαση του ενιαίου φορέα.

Αφού επισημαίνει πως η Δημοτική Αρχή της Νίκαιας είναι κατηγορηματικά αντίθετη με την καύση των απορριμμάτων, με την αποκομιδή και διαχείρισή τους από την ιδιωτική πρωτοβουλία, τονίζει πως σήμερα είναι ορατή η ανάγκη για αποτελεσματική εφαρμογή άμεσης ανακύκλωσης με αποκλειστικά δημόσιο χαρακτήρα και σ' αυτή την κατεύθυνση θα κινηθεί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ