Τρίτη 18 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΙΑΤΡΟΙ «ΑΤΤΙΚΟΥ»
Απαίτησαν δεδουλευμένα και προσλήψεις

Κενές παραμένουν 330 θέσεις νοσηλευτών, με αποτέλεσμα να μη λειτουργούν 110 κρεβάτια

Με τα συνθήματα «Φτάνει πια ο εμπαιγμός. Προσλήψεις - αυξήσεις» και «Κάτω τα χέρια απ' την Κοινωνική Ασφάλιση» υποδέχτηκαν χτες οι γιατροί του νοσοκομείου «Αττικόν» τον υπουργό Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλο, ο οποίος εγκαινίασε το νέο σύστημα «Μικροσυστοιχειών» του Εθνικού Κέντρου Διαβήτη, το οποίο είναι εγκαταστημένο στο «Αττικόν».

Οι γιατροί στο νοσοκομείο έχουν να πληρωθούν τις εφημερίες του Δεκέμβρη 2007 και Γενάρη - Φλεβάρη του 2008 και ζήτησαν απ' τον υπουργό Υγείας την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων. Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος αντιπαρήλθε το αίτημα και παρέπεμψε τις πληρωμές στο άγνωστο μέλλον και στη διατήρηση του μεσαιωνικού εργασιακού καθεστώτος.

Η γενική συνέλευση των γιατρών του «Αττικού» απέρριψε κατηγορηματικά την πρόταση για Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που κατέθεσε η Ομοσπονδία (ΟΕΝΓΕ) προς το υπουργείο Υγείας, εκφράζει την αντίθεσή της στην ενοποίηση του ΤΣΑΥ με τα υπόλοιπα ασφαλιστικά ταμεία και καταγγέλλει ως «τουλάχιστον αναντίστοιχη των επιχειρούμενων αλλαγών» τη στάση των συνδικαλιστικών ηγεσιών των ΟΕΝΓΕ, ΕΙΝΑΠ, ΠΙΣ και ΙΣΑ. Τέλος, αποφάσισε τη συμμετοχή στην αυριανή απεργία και πορεία για το Ασφαλιστικό.

Κι ενώ στο «Αττικόν» πολλαπλασιάζονται οι ανάγκες για προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού, το νοσοκομείο λειτουργεί με 33,7% των νοσηλευτών που προβλέπονται απ' τον οργανισμό του νοσοκομείου. Για παράδειγμα, το σύστημα που εγκαινιάστηκε χτες - και δίνεται η δυνατότητα πλήρους μελέτης του γονιδιώματος του ανθρώπου - απαιτεί τέσσερα άτομα που θα «αποσπαστούν» απ' το νοσοκομείο τη στιγμή που είναι κενές 330 θέσεις απ' τις 980 συνολικά. Λόγω των ελλείψεων έχουν αναπτυχθεί μόνο 625 απ' τα 735 κρεβάτια - μεταξύ των οποίων είναι και τρία της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας και δύο στη Μονάδα Νεογνών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ