Τρίτη 18 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Ν' απορρίψει ο λαός κάθε πολιτικό σενάριο που βολεύει το κεφάλαιο

Απαντώντας η ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος σε ερώτηση δημοσιογράφων για τα σενάρια μετεκλογικών συνεργασιών μεταξύ ΝΔ - ΠΑΣΟΚ ή ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ, που δέχτηκε χτες, μετά τη συνάντηση που είχε η Αλέκα Παπαρήγα με αντιπροσωπείες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, σημείωσε:

«Αυτό που έχει σημασία είναι ο λαός να διευρύνει το ρήγμα εναντίον του δικομματισμού και πάνω απ' όλα να μη δεχτεί, όσο εξαρτάται από αυτόν, κανένα άλλο σενάριο που ετοιμάζουν βιομήχανοι, τραπεζίτες, μεγαλέμποροι, μεγαλοεισαγωγείς, μεγάλα εκδοτικά συγκροτήματα, που ενδιαφέρονται να μην ριζοσπαστικοποιηθεί ο λαός και να ανασταλεί κάθε τέτοια θετική διεργασία, με εγκλωβισμό σε κυβερνήσεις συνεργασίας, είτε του ενός τύπου (ΠΑΣΟΚ - ΝΔ), είτε του άλλου τύπου (ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ). Πάντως φαίνεται ότι υπάρχουν πολλοί διαθέσιμοι να μπαλώσουν τις τρύπες του πολιτικού συστήματος που έχουν ανοίξει. Εμείς όχι».

Στην ΓΓ της ΚΕ έγινε ακόμα το εξής ερώτημα: «Επειδή υπήρξε το άνοιγμα στο Συνέδριο από τον πρόεδρο του ΣΥΝ, τον κ. Τσίπρα, προς τον κόσμο του Κομμουνιστικού Κόμματος, έχετε κάποια απάντηση; Θα απαντήσετε μέσα από τα όργανα;». Απαντώντας, η Αλέκα Παπαρήγα τόνισε: «Τι απάντηση να δώσει κανείς; Δεν μπορεί να πάρει κανείς στα σοβαρά μια τέτοια πρόταση, όταν οι δυνάμεις που την απαρτίζουν κινούνται πάντα μέσα στο έδαφος του σημερινού συστήματος»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ